ΚΟΣΜΟΣ

Σον Πεν και Μπεν Στίλερ στη λίστα των κυρώσεων της Ρωσίας

Σον Πεν και Μπεν Στίλερ στη λίστα των κυρώσεων της Ρωσίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα κυρώσεις σε βάρος 25 ακόμη Αμερικανών (AP Photo/Charles Sykes)

Οι ηθοποιοί Σον Πεν και Μπεν Στίλερ περιλαμβάνονται στη νέα λίστα κυρώσεων που συνέταξε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε βάρος Αμερικανών πολιτών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα κυρώσεις σε βάρος 25 ακόμη Αμερικανών, από μέλη του Κογκρέσου μέχρι επιχειρηματίες και προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, απαγορεύοντάς τους να εισέλθουν στη Ρωσία σε μόνιμη βάση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αυτές τις κυρώσεις ως απάντηση στις «διαρκώς διευρυνόμενες προσωπικές κυρώσεις» της κυβέρνησης Μπάιντεν εναντίον Ρώσων πολιτών, ανέφερε στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι ενεργούσε βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας και απαγόρευσε με τη σειρά του τους πολίτες των ΗΠΑ.

Στους Αμερικανούς που έχουν επιβληθεί κυρώσεις περιλαμβάνονται οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί γερουσιαστές Μαρκ Κέλι και Κρίστεν Σινεμα, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Κέβιν Κράμερ, Μαικλ Ράουντς, Ρίτσαρντ Σκοτ και Πάτρικ Τούμει και οι Αμερικανοί ηθοποιοί Σον Πεν και Μπεν Στίλερ.

«Οι εχθρικές ενέργειες των αμερικανικών αρχών, οι οποίες συνεχίζουν να ακολουθούν μια ρωσοφοβική πορεία, καταστρέφοντας διμερείς δεσμούς και κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, θα συνεχίσουν να αποκρούονται αποφασιστικά», πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι ο Σον Πεν βρέθηκε στην Ουκρανία κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου για ένα ντοκιμαντέρ και παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες σε Πολωνία και Ρουμανία.

Ο ηθοποιός αναγκάστηκε, όπως είπε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter, να περπατήσει χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία, προκειμένου να φύγει από την Ουκρανία.

Αλλά και ο Μπεν Στίλερ βρέθηκε στην Ουκρανία τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Ο 56χρονος ηθοποιός πήγε το Σάββατο 18/6 στην Πολωνία και επισκέφθηκε τη μεθοριακή πόλη Ζέσουφ, όπου συνομίλησε με εργαζομένους στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Στίλερ, ο οποίος είναι πρέσβης Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), επισκέφθηκε ακολούθως την Ουκρανία, δύο ημέρες αργότερα, κατά την Παγκόσμια Ημέρας Προσφύγων.

Ο χολιγουντιανός σταρ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον οποίο είχαν μια μακρά συνομιλία.

«Ο πόλεμος και η βία καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές σε όλον τον κόσμο. Κανείς δεν επιλέγει να εγκαταλείψει το σπίτι του», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας αναφαίρετο το δικαίωμα όλων στην ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ