ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος Βασίλισσας Ελισάβετ: Πότε θα αποσυρθούν τα νομίσματα με την εικόνα της

Θάνατος Βασίλισσας Ελισάβετ: Πότε θα αποσυρθούν τα νομίσματα με την εικόνα της
Η τράπεζα της Αγγλίας έδωσε διευκρινήσεις για το πότε θα αλλάξει το νόμισμα που εικονίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ AP Photo / Matt Dunham

Μετά την περίοδο πένθους για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ που πέθανε σε ηλικία 96 ετών, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το εθνικό νόμισμα, διευκρίνισε το βράδυ της Πέμπτης η Τράπεζα της Αγγλίας.

Όπως ανακοινώθηκε, τα χαρτονομίσματα με την εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ παραμένουν σε ισχύ μετά τον θάνατό της.

«Μια νέα ανακοίνωση σχετικά με τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Αγγλίας θα ακολουθήσει μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος του πένθους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν η πρώτη μονάρχης που απεικονίστηκε σε χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Αγγλίας.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Μεγαλειότητάς της, της βασίλισσας. Εκ μέρους όλων στην Τράπεζα (της Αγγλίας) θα ήθελα να εκφράσω βαθύτατα συλλυπητήρια στην βασιλική οικογένεια», δήλωσε ο διοικητής Άντριου Μπέιλι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε στο Μπαλμόραλ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια βασιλείας.

Με τον θάνατό της, ο μεγαλύτερος γιος της Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, θα στεφτεί ο νέος βασιλιάς και αρχηγός κράτους για 15 βασίλεια της Κοινοπολιτείας.

Σε μια δήλωση, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν: «Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα».

«Η συνοδεία της εκλιπούσας βασίλισσας θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ