ΚΟΣΜΟΣ

Φυσικό αέριο: Gazprom και Ερντογάν συζήτησαν για τον τουρκικό κόμβο προμηθειών

Φυσικό αέριο: Gazprom και Ερντογάν συζήτησαν για τον τουρκικό κόμβο προμηθειών
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον Οκτώβριο η Τουρκία να γίνει βάση για προμήθειες φυσικού αερίου Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δυο τους συζήτησαν τις προοπτικές για τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου καθώς και τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα η Gazprom.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον Οκτώβριο η Τουρκία να γίνει βάση για προμήθειες φυσικού αερίου, αφού οι αγωγοί Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα υπέστησαν ζημιές τον Σεπτέμβριο από εκρήξεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με την ιδέα.

Συνομιλίες Ερντογάν-Πούτιν την Κυριακή

Στο μεταξύ, συνομιλίες θα έχουν την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της για την επίλυση του συνεχιζόμενου πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, δήλωσε την Παρασκευή (9/12) ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει σύντομα συνομιλίες με τους ομολόγους του και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης.

«Προκειμένου να επιλυθεί αυτή η κρίση, θα έχω συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Κυριακή. Ομοίως, θα υπάρξουν συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», δήλωσε ο Ερντογάν στο Παγκόσμιο Φόρουμ του TRT στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ