ΚΟΣΜΟΣ

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για την επιστολή Ράμμου - «Είχε ονόματα, ναι ή όχι;»

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για την επιστολή Ράμμου - «Είχε ονόματα, ναι ή όχι;»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε φέιγ βολάν, το φάκελο που έλαβε από το Χρήστο Ράμμο, πρόεδρο της ΑΔΑΕ, που έγραφε απόρρητο από έξω INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον ρώτησε να απαντήσει ευθέως εαν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.

«Δεν αγνοούμε τα λάθη μας αλλά δεν θα διαλύσουμε μία κρίσιμη κρατική δομή» είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ΕΥΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε φέιγ βολάν, το φάκελο που έλαβε από το Χρήστο Ράμμο, πρόεδρο της ΑΔΑΕ, που έγραφε απόρρητο από έξω.

«Υπήρχαν ονόματα ή όχι στην επιστολή Ράμμου, απαντήστε ναι ή όχι» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Αν δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, τότε παραπλανάτε το ελληνικό Κοινοβούλιο και μετά βεβαιότητας λέω ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν, κ.Τσίπρα», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Άλλη επιστολή έστειλε σε εσάς;» αναρωτήθηκε, και συνέχισε: «Δεν μπορώ να καταθέσω την επιστολή στα πρακτικά, είναι απόρρητη».

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο και απάντησε πως:

«Ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή δική μου που είχε αναφορά σε ονόματα. Μην επιχειρείτε να παίξετε τις κουμπάρες».

Ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στα ερωτήματά του.

Ξαναπαίρνοντας το λόγο, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα και για τη διαδικασία που επέλεξε να ακολουθήσει.

«Κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορεί να στέλνει στην ΑΔΑΕ, καταλόγους με ονόματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε:

«Αυτή την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών θέλετε; (...) Θα μπορούσα και εγώ να πάω στην αρχή με ένα κατάλογο ονομάτων και να ρωτήσω αν παρακολουθούσατε εσείς κρατικούς λειτουργούς».

Κατηγόρησε δε, τον Αλέξη Τσίπρα ότι η διαδικασία που επέλεξε είναι εκτός νομικού πλαισίου.

«Γιατί έχετε τα στοιχεία εσείς και δεν τα έχω εγώ;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τα ρυπαρά δίκτυα» είπε επίσης ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ