ΚΟΣΜΟΣ

Κυβερνοεπιθέσεις Ουκρανών χάκερ σε ρωσικα ΜΜΕ καταγγέλλει η Μόσχα

Κυβερνοεπιθέσεις Ουκρανών χάκερ σε ρωσικα ΜΜΕ καταγγέλλει η Μόσχα
Επλήγησαν μόνο ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, των οποίων οι πομποί δέχθηκαν για λίγο ένα ισχυρό σήμα Unsplash

Ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί στη Ρωσίατο πρωι της Τρίτης 28/2  έγιναν στόχος κυβερνοεπιθέσεων από Ουκρανούς χάκερς, όπως αναφέρουν  οι ρωσικές αρχές.

«Πληροφορίες που υποδεικνύουν αεροπορικό συναγερμό δημοσιεύθηκαν σε σταθμούς ορισμένων περιοχών της χώρας μετά το χακάρισμα διακομιστών ραδιοφώνου και τηλεόρασης», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης, δηλώνοντας ότι αυτές οι ανακοινώσεις ήταν «ψευδείς» και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ertnews.gr, ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι ψευδείς συναγερμοί εκδόθηκαν στις περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Βορόνεζ, που συνορεύουν με την Ουκρανία, καθώς και στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, και στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Παρόμοια κυβερνοεπίθεση είχε σημειωθεί και την προηγούμενη εβδομάδα», δήλωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Οι επιθέσεις αυτές σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, έπληξαν μόνο ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς των οποίων οι πομποί κατακλύζονταν για λίγο από ένα ισχυρότερο σήμα.

Όπως αναφέρει η France Presse, τα συμβάντα αυτά έχουν λάβει χώρα αμέσως μετά την πρώτη επέτειο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ