ΚΟΣΜΟΣ

Εδιμβούργο: Τραυματίες και αγνοούμενοι σε ανατροπή σκάφους του συνιδρυτή της Microsoft

Εδιμβούργο: Τραυματίες και αγνοούμενοι σε ανατροπή σκάφους του συνιδρυτή της Microsoft
Το σκάφος RV Petrel ιδιοκτησίας του ιδρύματος του συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν, φέρεται να πήρε κλίση 45 μοιρών Twitter / @Tomafc83

Πανικός επικράτησε την Τετάρτη (22/3) στο Εδιμβούργο, μετά από πληροφορίες ότι ανετράπη ερευνητικό σκάφος με δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο λιμάνι Λιθ της πρωτεύουσας της Σκωτίας.

Το σκάφος RV Petrel ιδιοκτησίας του ιδρύματος του συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν, φέρεται να πήρε κλίση 45 μοιρών λόγω ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ δύο από τα μέλη του πληρώματός του αγνοούνται και τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίστηκαν, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση. Φυσάει πολύ από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα», δήλωσε πηγή στην εφημερίδα The Sun. «Δέκα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και δύο αγνοούνται.

Οι τραυματίες έχουν υποστεί διάφορους τραυματισμούς, αλλά εξ όσων γνωρίζω, δεν απειλείται η ζωή τους. Όμως όλοι ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια όσων βρίσκονται στο σκάφος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ