ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Μπερλουσκόνι με Μελόνι και Σαλβίνι - Βελτίωση του «Καβαλιέρε»

Επικοινωνία Μπερλουσκόνι με Μελόνι και Σαλβίνι - Βελτίωση του «Καβαλιέρε»
AP Photo/Andrew Medichini

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να του ευχηθεί να ξεπεράσει το γρηγορότερο δυνατό την περιπέτεια της υγείας του, που τον υποχρέωσε να εισαχθεί και πάλι χθες στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ο «Καβαλιέρε» τηλεφώνησε στη Μελόνι και στον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Σαλβίνι, λίγο αργότερα, υπογράμμισε ότι «ήταν το ωραιότερο τηλεφώνημα που θα μπορούσα να λάβω». «Περιμένουμε να γυρίσεις σύντομα κοντά μας», είπε στον Μπερλουσκόνι ο αρχηγός της Λέγκα.

Ενθαρρυντική βελτίωση - Ανταποκρίνεται στη θεραπεία

Εν τω μεταξύ, θετικά στην αντιβιοτική θεραπεία που του χορηγείται ανταποκρίνεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, που επικαλείται πληροφορίες από πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος του «Καβαλιέρε».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «καταγράφεται ενθαρρυντική βελτίωση της υγείας του, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα» και ότι «χρειάζεται πάντα μεγάλη προσοχή, αλλά η μορφή λευχαιμίας που διαγνώσθηκε στον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα σπάνιο σε ηλικιωμένα άτομα».

«Υπάρχει πάντα ανησυχία, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο Φεντέλε Κονφαλονιέρι, πρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου Μέντιασετ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

«Δίνει την μάχη του, σαν λιοντάρι», πρόσθεσε ο πρωτότοκος γιος του Καβαλιέρε, ο Πιέρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/4) ανέφερε ότι «ο Μπερλουσκόνι υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από ''χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία''. Προστίθεται, δε, ότι στη φάση αυτή ο ασθενής έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Το ανακοινωθέν έφερε τις υπογραφές των καθηγητών Αλμπέρτο Τζανγκρίλο (τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρε) και Φάμπιο Τσίτσερι.

Παράλληλα, στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η αγωγή που έχει ξεκινήσει, προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, με περιορισμό της παθολογικής υπερπαραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Μπερλουσκόνι παρουσίασε πνευμονική λοίμωξη, η οποία οφείλεται σε λευχαιμία και οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, στην φάση αυτή, την προβληματική λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Ελπίζω να ανησυχεί και ο ίδιος ο Σίλβιο, διότι πρέπει να αντισταθεί σε αυτή την τελευταία επίθεση που δέχεται, η οποία ονομάζεται λευχαιμία», δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού και γνωστός κριτικός τέχνης, Βιτόριο Σγκάρμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ