ΚΟΣΜΟΣ

Καβγάς Μακρόν με πολίτη σε λαϊκή: «Πουλάτε φούμαρα» - «Λες βλακείες»

Καβγάς Μακρόν με πολίτη σε λαϊκή: «Πουλάτε φούμαρα» - «Λες βλακείες»
Christophe Petit Tesson, Pool via AP

Αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν «κολύμπι στο πλήθος» πραγματοποίησε απροειδοποίητα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν φτάσει στον επίσημο προορισμό του στην ανατολική Γαλλία, όπου τον ανέμεναν περίπου 200 διαδηλωτές, σταμάτησε σε μία λαϊκή αγορά στην πόλη Ντολ, όπου για αρκετή ώρα συνομίλησε και μάλιστα αρκετές φορές λογομάχησε, με εμπόρους και πολίτες που ήταν παρόντες.

Μάλιστα ένας εξ αυτών είπε στον Μακρόν ότι «πουλάει φούμαρα» και έχει αυξήσει τους φόρους, με τον Μακρόν να του απαντά πως «λέει βλακείας», ωστόσο στο τέλος έκλεισαν τον διάλογό τους φιλικά.

Σε μια κυρία που του είπε πως οι μεταρρυθμίσεις του καθυστερούν, ο Γάλλος πρόεδρος της είπε: «γ@..το κι εγώ θα ήθελα να πάνε πιο γρήγορα».

Στη συνέχεια ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στον επίσημο προορισμό του, στο κάστρο του Ζου, όπου μίλησε για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Γαλλο-Αϊτινού στρατηγού Τουσέν Λουβερτούρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στους αγώνες υπέρ της κατάργησης της δουλείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ο Λουβερτούρ αντιλήφθηκε εξ αρχής πως η απλή ανυποταξία ως μορφή πάλης κατά της δουλείας ήταν μάταιη και γι αυτό τάχθηκε υπέρ της επανάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ