ΚΟΣΜΟΣ

Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο Μπερλουσκόνι

Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο Μπερλουσκόνι
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι AP Photo/Antonio Calanni

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν αποκλείεται να μπορέσει να επιστρέψει στην κατοικία του την Τετάρτη (3/5) ή την Πέμπτη (4/5).

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας, ογδόντα έξι ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 5 Απριλίου εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού και χρόνιας μορφής λευχαιμίας.

Τα ιατρικά ανακοινωθέντα που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής σημειώνουν ότι, η κατάσταση της υγείας του «Καβαλιέρε» τις τελευταίες εβδομάδες παρουσίασε «αργή αλλά σταθερή βελτίωση».

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο, με πανό και λουλούδια, εκφράζοντας τη στήριξή του στον πρώην πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικό ήταν ένα πανό στην πύλη του Σαν Ραφαέλε, το οποίο έγραφε: «Κράτα Σίλβιο, Σάσα, ο βασιλιάς της Μυκόνου». Το πανό είναι από τον Σαλβατόρε, επιχειρηματία της Μυκόνου, ο οποίος εξήγησε στους δημοσιογράφους:

«Είμαι εδώ για να δείξω πως είμαι κοντά στον Μπερλουσκόνι. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και κάνει καλό στην Ιταλία. Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω στο Μιλάνο όταν ο Αμπροζίνι έπαιζε στη Μίλαν και πήγα να δω έναν τελικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ