ΚΟΣΜΟΣ

Κατέκτησε το Έβερεστ ο Έλληνας ορειβάτης Μάριος Γιαννάκου

Κατέκτησε το Έβερεστ ο Έλληνας ορειβάτης Μάριος Γιαννάκου
Το Έβερεστ AP Photo/Niranjan Shrestha

Στην κορυφή του Έβερεστ βρέθηκε ο Έλληνας ορειβάτης, Μάριος Γιαννάκου την Παρασκευή (19/5), ο οποίος με μια ανάρτησή του στο facebook ευχαρίστησε «όσους δε με πίστεψαν, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν που μου έμαθαν να τα ανεβαίνω».

Ειδικότερα, ο Μάριος Γιαννάκου αφιέρωσε την προσπάθεια αυτή στη χώρα, τους συμπατριώτες, καθώς και την οικογένεια και τους φίλους του.

Στην ανάρτησή του αναφέρθηκε στις στιγμές που σκέφτηκε να τα παρατήσει και στους λόγους που τον εμπόδισαν να μην το κάνει.

«Οι στιγμές που σκέφτηκα να φύγω ήταν πάρα πολλές αλλά ντρεπόμουν και μόνο στην ιδέα να κάνω πραγματικά πίσω. Γιάννη -Μαρινα η φωτογραφία του Ερμή βρίσκεται εκεί που ανήκει και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί η εναέρια διάσωση στην Ελλάδα. Είναι χρέος μας» σημείωσε.

Παράλληλα, ειδική αναφορά έκανε στην υπόσχεση που είχε δώσει στα παιδιά των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επίσης στα δύσκολα σκεφτόμουν εκείνη την ημέρα που μίλησα με τα παιδιά απο τις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και τους υποσχέθηκα να ανεβάσω το δώρο που μου έφτιαξαν για την κορυφή. Μετά απο αυτό θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι την προσπάθεια τους στο πραγματικό Έβερεστ που λέγεται ζωή. Οποτε έπρεπε να κάνω ένα βήμα την φορά γιατί λένε πως ένα γραμμάριο πράξης ισούται με έναν τόνο θεωρίας».

Συμπλήρωσε δε, ότι «στον δρόμο που λέγεται ζωή θα σας πούνε πολλοί ότι δε μπορείτε να τα καταφέρετε, ότι δεν είστε ικανοί.Θα γελάσουν και μπορεί να σας κάνουν να πιστέψετε ότι όντως είστε αυτοί που θέλουν να είστε. Οι δικαιολογίες στην ζωή μας θα είναι πάντα περισσότερες και πρέπει να παίρνουμε οι ίδιοι την ζωή στα χέρια μας για οποία κορυφή θέλουμε να φτάσουμε».

Καταλήγοντας, ανέφερε: «Ευχαριστώ όσους δε με πίστεψαν, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν που μου έμαθαν να τα ανεβαίνω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ