ΚΟΣΜΟΣ

Δωρεάν το αντηλιακό για τους Ολλανδούς το φετινό καλοκαίρι

Δωρεάν το αντηλιακό για τους Ολλανδούς το φετινό καλοκαίρι
Λουόμενη βάζει ανηλιακό PEXELS

Δωρεάν αντηλιακό παρέχεται στους Ολλανδούς πολίτες το φετινό καλοκαίρι, με τη χώρα να θέτει σε προτεραιότητα την υγεία έναντι του κόστους που μπορεί να έχει μία τέτοια επιλογή.

Ειδικότερα, το μέτρο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη από το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, σε ένα φεστιβάλ και στο πάρκο της πόλης Μπρέντα, όπως αναφέρει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NOS.

Οι αυτόματοι διανομείς αντηλιακών, σύμφωνα με το euronews τοποθετούνται σε φεστιβάλ, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους και δήμους, ώστε όλοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Το νοσοκομείο Venlo-Venray από κοινού με αρκετούς δήμους, παρέχει σε 120 δημοτικά σχολεία αντηλιακούς διανομείς (dispensers). Αφορμή για την ιδέα αυτή αποτέλεσαν οι αυτόματοί διανομείς αντισηπτικών που εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε η εκπρόσωπος της κλινικής στο NOS.

Η εταιρεία Sundo έχει ειδικευτεί στη δημιουργία αντηλιακών διανομέων στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Ο ιδρυτής της σκέφτηκε την ιδέα πριν από δύο χρόνια με έναν φίλο ενώ καθόταν στον ήλιο. «Ο πατέρας μου είχε καρκίνο του δέρματος, επομένως πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να προληφθεί αυτή η ασθένεια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ, αλλά πιστεύουμε ότι η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας είναι πολύ σημαντική», ανέφερε ο δήμαρχος Jacco Knape στο NOS από το παραθαλάσσιο θέρετρο Katwijk στη Βόρεια Θάλασσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ