ΚΟΣΜΟΣ

Παραλήρημα Tσελίκ: «Οι Έλληνες τρυπούν βάρκες μεταναστών και τους σέρνουν στον θάνατο»

Παραλήρημα Tσελίκ: «Οι Έλληνες τρυπούν βάρκες μεταναστών και τους σέρνουν στον θάνατο»
AP Photo/Burhan Ozbilici

Ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας, όσον αφορά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Στην επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, φαίνεται πως επανέρχεται η Τουρκία, καθώς ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (AKP), Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, όσον αφορά το προσφυγικό.

Ειδικότερα, ο Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «τρυπάει τα φουσκωτά των προσφύγων», ενώ έκανε αναφορά για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Η Ελλάδα μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων»

«Oι Έλληνες προσπαθούσαν να σπρώξουν τους πρόσφυγες στα ιταλικά ή στα τουρκικά ύδατα. Πρέπει να διερευνηθεί το θέμα διεθνώς. Τρυπούν τις βάρκες των μεταναστών και τους σέρνουν επίτηδες στον θάνατο. Οι ενέργειες που προβάλλει η Ελλάδα είναι ενέργειες που πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το να σιωπάς είναι επαίσχυντη υποκρισία. Το Αιγαίο μετατρέπεται σε νεκροταφείο μεταναστών» ανέφερε ο εκπρόσωπος Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όσον αφορά το ναυάγιο στην Πύλο, είχε προχωρήσει σε μια διαφορετική ανακοίνωση, καλώντας μάλιστα «τη διεθνή κοινότητα να μοιραστεί τις ευθύνες και τα βάρη και να εργαστεί συλλογικά για την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών των μεταναστευτικών ροών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ