ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Τζέιμς Κάμερον παγιδεύτηκε για 16 ώρες στον βυθό γυρίζοντας τον «Τιτανικό»

Όταν ο Τζέιμς Κάμερον παγιδεύτηκε για 16 ώρες στον βυθό γυρίζοντας τον «Τιτανικό»
Ο γνωστός σκηνοθέτης της ταινίας «Τιτανικός», Τζέιμς Κάμερον AP Photo/Joel Ryan

Με την προσπάθεια εντοπισμού του υποβρυχίου «Τιτάνας» να αποτελεί ακόμη «θρίλερ» σε εξέλιξη, οι πληροφορίες που καταφθάνουν δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Μάλιστα, οι ιστορίες που γίνονται γνωστές γύρω από παρόμοιους εγκλωβισμούς στον βυθό, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. 

Για παράδειγμα, ο γνωστός σκηνοθέτης της ταινίας «Τιτανικός», Τζέιμς Κάμερον χρειάστηκε να κατέβει ο ίδιος 33 φορές για να δει τα συντρίμμια του Τιτανικού στον Ατλαντικό και σε μία από αυτές εγκλωβίστηκε σε βαθυσκάφος για 16 ώρες!

«Υπάρχουν ρεύματα εκεί κάτω. Ο Τζέιμς Κάμερον έχει πάει εκεί κάτω 33 φορές και ένα ρεύμα νερού τους παγίδευσε στην πρύμνη του Τιτανικού», τόνισε ένα Μεξικανός youtuber που έχει επίσης επισκεφθεί το κουφάρι του θρυλικού πλοίου. «Ήταν εκεί για 16 ώρες επειδή δεν μπορούσαν να βγουν».

Σε μια παλαιότερη συνέντευξή του που ήρθε ξανά στο προσκήνιο λόγω της περιπέτειας με το Titan, ο youtuber προειδοποίησε ότι το πιο επικίνδυνο της κατάβασης ήταν να κολλήσει ή να πιαστεί το σκάφος σε οτιδήποτε μπορεί να βρισκόταν στα βάθη της θάλασσας ή ακόμα και στον ίδιο τον Τιτανικό:

«Αν το κάνεις αυτό, θα πεις αντίο. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβει κανείς και να σωθεί. Είναι 3.800 μέτρα. Δεν υπάρχει άλλο υποβρύχιο στον κόσμο που να μπορεί να κατέβει να σε σώσει και αν υπάρχει, είναι αρκετά μακριά για να πεθάνεις πρώτος», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ