ΚΟΣΜΟΣ

Η σούπα… Γκοτζίλα (με πόδι κροκόδειλου) που κάνει θραύση στην Ταϊβάν

Η σούπα… Γκοτζίλα (με πόδι κροκόδειλου) που κάνει θραύση στην Ταϊβάν
Ενα σιγοβρασμένο πόδι κροκόδειλου «πρωταγωνιστεί» στο Godzilla Ramen Witch Cat Kwai

Eνα μαγαζί με νουντλς στη νότια Ταϊβάν πέρασε σε… άλλη πίστα, δημιουργώντας το Godzilla Ramen, όπου το διάσημο τέρας των ιαπωνικών ταινιών μοιάζει έτοιμο να βγει από το μπολ και να σας αρπάξει.

Το πιάτο, που σερβίρεται στο Witch Cat Kwai, ένα εστιατόριο στην πόλη Douliu στη νότια Ταϊβάν, περιέχει κρέας κροκόδειλου.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ο οποίος ζήτησε να κατονομαστεί μόνο με το επώνυμό του, Chien, δήλωσε στο CNNi ότι η σούπα αποτελείται από αυγά ορτυκιού, χοιρινό κρέας, καλαμπόκι baby, αποξηραμένους βλαστούς μπαμπού, μανιτάρι black fungus και κύβους πάστας ψαριού, και ολοκληρώνεται με ένα μπροστινό πόδι κροκόδειλου.

Ο Chien προσθέτει ότι λόγω της δυσκολίας στην εξεύρεση ποδιών κροκόδειλου αλλά και στην παρασκευή του πιάτου, μόνο δύο μπολ Godzilla Ramen μπορούν να σερβιριστούν ανά ημέρα. Η τιμή της μερίδας είναι 1.500 νέα δολάρια Ταϊβάν (44,40 ευρώ).

Μέρος του κόστους προέρχεται από τον όγκο της εργασίας που απαιτείται για τη δημιουργία του πιάτου. Αφού καθαριστεί το πόδι του κροκόδειλου, τρίβεται με οινόπνευμα και ένα μείγμα μπαχαρικών (τζίντζερ, σκόρδο και φρέσκο κρεμμύδι).

Στη συνέχεια, πρέπει να σιγομαγειρευτεί στον ειδικό ζωμό που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, για δύο ώρες. Συνολικά, η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου τρεις ώρες.

«Πολλοί πελάτες λένε ότι το κρέας του κροκόδειλου έχει γεύση όπως αυτό του κοτόπουλου, αλλά είναι πιο ελαστικό και μαλακό», λέει ο Chien.

Οι επισκέπτες που θέλουν να κάνουν το ταξίδι μέχρι το Witch Chat Kwai και να δοκιμάσουν οι ίδιοι το πιάτο, θα πρέπει να μπουν στη λίστα αναμονής. Αυτή τη στιγμή, λέει ο Chien, υπάρχουν κρατήσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στην Ταϊβάν είναι νόμιμο να εκτρέφονται και να τρώγονται κροκόδειλοι που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενα είδη.

Με πληροφορίες από: Crocodile ramen is Taiwan’s latest food fad by Lilit Marcus and Wayne Chang, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ