ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Βαλτική: Παιδί έπεσε από πλοίο, η μάνα προσπάθησε να το σώσει - Πνίγηκαν και οι δύο

Τραγωδία στη Βαλτική: Παιδί έπεσε από πλοίο, η μάνα προσπάθησε να το σώσει - Πνίγηκαν και οι δύο
Πλοίο του Stena Line AP Photo/Peter Dejong

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στη Βαλτική Θάλασσα την Πέμπτη (29/6), όταν ένα 7χρονο παιδί έπεσε στη θάλασσα από πλοίο και πνίγηκε, ενώ νεκρή κατέληξε και η μητέρα του, η οποία στην προσπάθειά της να το σώσει βούτηξε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει και εκείνη τη ζωή της. 

Μητέρα και παιδί βρισκόταν στο οχηματαγωγό Stena Spirit, που ταξίδευε από το πολωνικό λιμάνι της Γκντίνια προς το σουηδικό λιμάνι της Καρλσκρόνα, με περισσότερους από 300 επιβαίνοντες.

Μόλις διαπιστώθηκε το περιστατικό, το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και φέρεται να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο όπου έπεσαν.

Το ΝΑΤΟ, καθώς και οι σουηδικές αρχές έστειλαν πλοία και ελικόπτερα για τη διάσωσή τους και ανέσυραν την 36χρονη γυναίκα και το παιδί, τους οποίους μετέφεραν αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Καρλσκρόνα, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Το αγόρι έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων, από το πλοίο, όπως αναφέρθηκε. Η εκπρόσωπος της Stena Line, Ανιέσκα Ζεμπρζύσκα, δήλωσε στο TVN 24 ότι, «προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν αυτό οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και άλλες αρχές που έχουν οριστεί για να εξηγήσουν τα αίτια και τις συνθήκες αυτού του γεγονότος».

Ο Άντερσ Όλσον, που βρισκόταν στο ελικόπτερο διάσωσης που ανέσυρε τη γυναίκα από τη θάλασσα, δήλωσε στο σουηδικό ραδιόφωνο την Παρασκευή (30/6) ότι «δεν ανταποκρινόταν» και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι σουηδικές αρχές διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ