ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσοι διπλωμάτες: Οι ΗΠΑ ωθούν το NATO σε σύγκρουση με τη Ρωσία - Η Μόσχα θα αντιδράσει

Ρώσοι διπλωμάτες: Οι ΗΠΑ ωθούν το NATO σε σύγκρουση με τη Ρωσία - Η Μόσχα θα αντιδράσει
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Θα υπάρξει σθεναρή αντίδραση από τη Μόσχα, τονίζουν Ρώσοι διπλωμάτες, όσον αφορά τις ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν στη Σύνοδο για τη δυνητική ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία, σημειώνοντας πως η προοπτική αυτή αποτελεί απειλή για τη ρωσική εθνική ασφάλεια.

Η πολιτική του NATO προς τη Ρωσία αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των μελών της Συμμαχίας και της Μόσχας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στο Βέλγιο Αλεξάντερ Τοκοβίνιν.

Ο Ρώσος πρεσβευτής σημείωσε ότι τα περιφερειακά αμυντικά σχέδια τα οποία σκοπεύει να υιοθετήσει το NATO στη Σύνοδο Κορυφής, που ξεκινά σήμερα στο Βίλνιους, θα καταστήσουν την αντιπαράθεση της Συμμαχίας με τη Ρωσία πιο έντονη και παρατεταμένη.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, ο Ανατόλι Αντόνοφ, έκανε λόγο για προετοιμασία αντιρωσικών αποφάσεων από την Ουάσιγκτον που θα προωθηθούν στη Σύνοδο του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Στη Σύνοδο το κυρίαρχο ζήτημα θα είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Οι ηγέτες των κρατών μελών αναμένεται να επικυρώσουν τους πρώτους σχεδιασμούς που καταρτίστηκαν μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου για την άμυνα έναντι οποιασδήποτε επίθεσης από τη Μόσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ