ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Έδωσε στο μωρό της φαιντανύλη γιατί ήθελε να ξεκουραστεί και το σκότωσε

Φρίκη στις ΗΠΑ: Έδωσε στο μωρό της φαιντανύλη γιατί ήθελε να ξεκουραστεί και το σκότωσε
AP Photo (αρχείο)

Νεκρό βρέθηκε ένα μωρό 9 μηνών στη  στη Φλόριντα των ΗΠΑ, με την μητέρα του να κατηγορείται πως του έδωσε φαιντανύλη αντί για γάλα επειδή ήταν κουρασμένη και ήθελε να ξεκουραστεί.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατοχή ναρκωτικών και συνελήφθη.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 26 Ιουνίου όταν διασώστες και αστυνομικοί εντόπισαν το βρέφος χωρίς σφυγμό στο σπίτι, και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το μωρό κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η 17χρονη στην αρχή ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα τι είχε συμβεί αλλά μετά από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των αστυνομικών, άλλαξε αρκετές φορές την ιστορία της μέχρι τελικά να ομολογήσει ότι ήταν κουρασμένη και ήθελε να κοιμηθεί.

«Αρχικά η μητέρα είπε ότι δεν ήξερε τι συνέβη, ότι έβαλε το μωρό για ύπνο και δεν μπορούσε να το ξυπνήσει» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τη Δευτέρα, οι ερευνητές έλαβαν αναφορά από τον ιατροδικαστή ότι στο αίμα του μωρού βρέθηκε φαιντανύλη και η αιτία θανάτου του προσδιορίστηκε ως υπερβολική δόση φαιντανύλης καθώς υπήρχε ποσότητα ικανή να σκοτώσει 10 ανθρώπους.

Όπως είπε στους αστυνομικούς η ανήλικη μητέρα είχε γεμίσει ένα μπουκάλι με γάλα σκόνη και μια ουσία που νόμιζε ότι ήταν κοκαΐνη αλλά τελικά αποδείχθηκε φαιντανύλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ