ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: «Κάντε το όπως οι Νοτιοευρωπαίοι», λένε οι ειδικοί

Γερμανία: «Κάντε το όπως οι Νοτιοευρωπαίοι», λένε οι ειδικοί
Να υιοθετήσουν τη σιέστα καλούν τους Γερμανούς οι ειδικοί(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Luis Andres Henao

Να αλλάξουν συνήθειες και γίνουν Νοτιοευρωπαίοι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους Γερμανούς για να μπορέσουν τις υψηλές θερμοκρασίες που εμφανίζονται και εκεί. 

Οι Γερμανοί πρέπει να υιοθετήσουν τις συνήθειες των κατοίκων των θερμότερων περιοχών της νότιας Ευρώπης, εισάγοντας στην ζωή τους την μεσημεριανή σιέστα συνιστά η ένωση των δημόσιων λειτουργών υγείας BVOeGD.

«Ξυπνήστε νωρίς, εργασθήτε παραγωγικά το πρωί και κάντε μία σιέστα το μεσημέρι», δηλώνει ο επικεφαλής της Ενωσης Γιοχάνες Νίσεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο RND.

Αν και η Γερμανία δεν γνωρίζει τον καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη, οι θερμοκρασίες που επικρατούν βρίσκονται γύρω στους 35°C, ενώ ρεκόρ 38.8°C καταγράφηκε στην Βαυαρία.

«Στην σφοδρή ζέστη οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ενεργητικοί όσο υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, ο κακός ύπνος λόγω της έλλειψης ψύξης την νύκτα οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης», εξηγεί ο Γιοχάνες Νίσεν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η σιέστα δεν είναι κακή ιδέα, «αλλά οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το διαπραγματευθούν αυτό μαζί».

Η εργοδοτική ένωση BDA είναι ανοιχτή στην ιδέα της σιέστας και θεωρεί ότι το ευέλικτο ωράριο θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα το μεσημέρι αν αυτό βολεύει και τις δύο πλευρές.

Ο Γιοχάνες Νίσεν ζητάει επίσης «περισσότερους ανεμιστήρες και ελαφρύτερο ντύσιμο, ακόμη και αν ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου δεν το επιτρέπει».

«Ενα κρύο ποδόλουτρο κάτω από το γραφείο θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί καθώς εργάζεστε από το σπίτι», λέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ