ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Στους 16 οι νεκροί από την κατολίσθηση στη Μαχαράστρα - Φόβοι για δεκάδες θύματα

Ινδία: Στους 16 οι νεκροί από την κατολίσθηση στη Μαχαράστρα - Φόβοι για δεκάδες θύματα
Η λάσπη και οι συνεχιζόμενες κατοσθήσεις δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών. AP Photo/Rafiq Maqbool)

Μακραίνει ο θλιβερός απολογισμός της φονικής κατολίσθησης που χτύπησε τη νύχτα την ορεινή κωμόπολη Ιρσαλουάντι, περίπου 60 χιλιόμετρα από την πόλη Μουμπάι, στη δυτική Ινδία, ισοπεδώνοντας πολλά σπίτια και εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους.

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε ήδη στους 16, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι πάνω από 100 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Υπολογίζεται ότι στον ορεινό οικισμό ζούσαν τουλάχιστον 225 άνθρωποι, όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του δυτικού κρατίδιου Μαχαράστρα, Ντεβέντρα Φαντνάβις, προσθέτοντας ότι πάνω από 80 άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι πάνω από 100 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Οι διασώστες ανέσυραν 16 πτώματα πριν πέσει το φως της μέρας και οι τοπικές αρχές συνέστησαν την αναστολή των ερευνών διάσωσης, όπως δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών (NDRF), Ατούλ Καρουάλ, καθώς τόνισε πως «δεν είναι εφικτό να αναζητούμε ανθρώπους μέσα στο σκοτάδι σε τέτοιο έδαφος».

AP Photo/Rafiq Maqbool

Οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες για περισσότερες από 12 ώρες υπό από έντονες βροχοπτώσεις και ομίχλη, αποφεύγοντας μεγάλους βράχους που συνέχιζαν να πέφτουν από την πλαγιά του βουνού.

Στο μεταξύ στην περιοχή αναμένονται νέες βροχοπτώσεις, αλλά όχι τόσο ισχυρές, ανέφερε ένας αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ