ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Αποφασισμένος να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του ακόμη και αν καταδικαστεί

Τραμπ: Αποφασισμένος να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του ακόμη και αν καταδικαστεί
Travis Dove/The New York Times via AP, Pool, File

Προσηλωμένος σε μια νέα προεδρική θητεία είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις εις βάρος του διώξεις από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή, 28/7, ότι ακόμη και αν καταδικαστεί, δεν θα σταματήσει την προεκλογική του εκστρατεία στην μάχη του προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Αντιμέτωπος με διώξεις και έρευνες σε πολυάριθμες δικαστικές υποθέσεις, ο 77χρονος μεγιστάνας, που παρουσιάζεται ως το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ρωτήθηκε για τις κατηγορίες σε βάρος του, την επομένη της ανακοίνωσης νέων κατηγοριών στην υπόθεση απόρρητων εγγράφων.

Στην ερώτηση από τον ακροδεξιό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Τζον Φρέντερικς «αν θα τερμάτιζε την προεκλογική εκστρατεία του στην περίπτωση που καταδικαστεί», ο Τραμπ απάντησε «επ' ουδενί».

«Δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε (να με εμποδίσει) από το να κάνω προεκλογική εκστρατεία», είπε ο Τραμπ.
«Ακόμη και οι παλαβοί της ριζοσπαστικής αριστεράς λένε ότι δεν θα με εμποδίσει», τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος «πήραν έγγραφα», υποδηλώνοντας ότι οι προκάτοχοί του συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο για τον οποίο τώρα αυτός διώκεται.

Νέες πιο βαριές κατηγορίες

Χθες Πέμπτη, 27/7, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έκαναν πιο βαριές τις κατηγορίες σε βάρος του στην υπόθεση που εκκρεμοδικεί σε βάρος του, διότι διατήρησε στην κατοχή του διαβαθμισμένα έγγραφα, για την οποία του έχει ασκηθεί δίωξη, προσάπτοντάς του πως αποπειράθηκε να καταστρέψει υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που ενδιέφερε τους ερευνητές.

Χθες οι δικηγόροι του Τραμπ ενημερώθηκαν ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ με βάση την ομοσπονδιακή έρευνα για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 και ειδικά για την επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Η νέα δίωξη θα προστεθεί σε αυτή για τα διαβαθμισμένα έγγραφα και αυτή –στην πολιτεία της Νέας Υόρκης– για την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ για την εξασφάλιση της σιωπής της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ