ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Επτά νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών του ISIS εναντίον αυτοκινητοπομπής βυτιοφόρων με καύσιμα

Συρία: Επτά νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών του ISIS εναντίον αυτοκινητοπομπής βυτιοφόρων με καύσιμα
Screen grab από βίντεο της επίθεσης που κυκλοφορεί στα social media

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε Σύροι στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον βυτιοφόρων που μετέφεραν καύσιμα, στην επαρχία Χάμα.

Όπως μετέδωσε σήμερα, Τρίτη, 1/8, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση σημειώθηκε σε ζώνη της ερήμου που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι μέλη του ISIS επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή πολλών βυτιοφόρων, την οποία συνόδευαν στρατιώτες.

Σκοτώθηκαν δύο οδηγοί και πέντε στρατιώτες ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ με αντιαρματικές ρουκέτες και άλλον βαρύ οπλισμό.

Από τα τέλη του 2022 το ISIS έχει εντείνει τις φονικές επιθέσεις στη Συρία, από την οποία είχε εκδιωχθεί το 2019.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο μαυσωλείο της Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, στα νότια της Δαμασκού, έναν ιερό που αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους σιίτες μουσουλμάνους.

Υπενθυμίζεται πως το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή (30/7) στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ενός ισλαμιστικού ριζοσπαστικού κόμματος.

Από το 2011 οι συγκρούσεις στη Συρία στοίχισαν τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ εκατομμύρια άλλοι εκτοπίστηκαν και μεγάλο μέρος των υποδομών καταστράφηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ