ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τη δολοφονία πολιτικού - Κανονικά οι εκλογές

Ισημερινός: Κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τη δολοφονία πολιτικού - Κανονικά οι εκλογές
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Ισημερινός μετά τη δολοφονία του υποψηφίου για την προεδρία. AP Photo/Juan Diego Montenegro

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Ισημερινός στον απόηχο της δολοφονίας του υποψηφίου για την προεδρία Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, που έχει συγκλονίσει τη χώρα, με την προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο, να γίνεται κανονικά  στις 20 Αυγούστου. 

Την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για διάστημα 60 ημερών αποφάσισε ο απερχόμενος πρόεδρος Γκιγέρμο Λάσο.

«Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί αυτή τη στιγμή σε όλη την εθνική επικράτεια για να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών, την ηρεμία της χώρας και τις ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές της 20ης Αυγούστου», ανέφερε σε κοινή δήλωσή του με την επικεφαλής του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου Ντιάνα Αταμαΐντ, που μεταδόθηκε από το YouTube.

Από την πλευρά του η Αταμαΐντ δήλωσεπως «η ημερομηνία των εκλογών παραμένει η 20η Αυγούστου, σύμφωνα με τη νόμιμη συνταγματική εντολή».

Ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, δολοφονήθηκε από ενόπλους χθες, Τετάρτη (9/8) στην πρωτεύουσα Κίτο καθώς αποχωρούσε από προεκλογική συγκέντρωση στην οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Πρώην συνδικαλιστής και κατόπιν δημοσιογράφος προτού γίνει κεντρώος πολιτικός κι εκλεγεί στο κοινοβούλιο, 59 ετών, ήταν ένας από τους οκτώ υποψήφιους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ