ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ένα αγόρι νεκρό και οκτώ τραυματίες από κατολίσθηση βράχων σε καταφύγιο στη Νεκρά Θάλασσα

Ισραήλ: Ένα αγόρι νεκρό και οκτώ τραυματίες από κατολίσθηση βράχων σε καταφύγιο στη Νεκρά Θάλασσα
AP Photo/Oded Balilty/ Files

Ένα αγόρι έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από κατολίσθηση βράχων που σημειώθηκε σε δημοφιλές ισραηλινό φυσικό καταφύγιο κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, 24/8, η υπηρεσία ασθενοφόρων.

Στην αστυνομική επιχείρηση διάσωσης βοήθησε και ο στρατός, ο οποίος έστειλε ελικόπτερα για να βοηθήσει στην μεταφορά των θυμάτων.

Ορισμένοι από τους τραυματίες παγιδεύτηκαν κάτω από βράχους. Απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο.

«Μπορούσες να δεις βράχους στο μέγεθος αυτοκινήτου να πέφτουν κάτω», είπε στο ισραηλινό ραδιοφωνικό δίκτυο Kan Radio ο Γιόναταν Μπαρ Γιαβίντ, ο οποίος βρισκόταν με την οικογένειά του στην τοποθεσία Εΐν Γκεβί. Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, αλλά δύο από τα παιδιά του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Οι προειδοποιήσεις για πτώση βράχων είναι συχνές στη βραχώδη περιοχή της ερήμου του Εΐν Γκεβί, μια τοποθεσία δημοφιλή στους πεζοπόρους, γνωστή για τις πηγές και τους καταρράκτες της.

Η αστυνομία είπε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Τμήματα της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά ενώ διεξάγεται γεωλογική έρευνα, δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας διάσωσης του Εΐν Γκεβί, Άλον Σαχάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ