ΚΟΣΜΟΣ

Τα 20 λεπτά του Ντόναλντ Τράμπ στη φυλακή - Η φωτογραφία στο Twitter

Τα 20 λεπτά του Ντόναλντ Τράμπ στη φυλακή - Η φωτογραφία στο Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Alex Brandon

«Παρωδία της δικαιοσύνης» χαρακτήρισε την σύλληψή του στην Ατλάντα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη (24/8).

Ειδικότερα, αφού ο πρώην πρόεδρος υπεβλήθη στην τυπική διασικασία της σύλληψης και κατέβαλε εγγύηση 200.000 δολαρίων για την απελευθέρωσή του, κατήγγειλε πως το περιστατικό αυτό αποτελεί «ανάμειξη στις εκλογές».

«Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι», τόνισε.

Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου, δηλώνοντας της στήριξή τους στον πρώην πρόεδρο.

Η φωτογραφία της σύλληψης

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε τη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο τμήμα στην πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter), σηματοδοτώντας την επιστροφή του στο μέσο μετά από δυόμιση χρόνια.

Ο πρώην πρόεδρος είχε να χρησιμοποιήσει το Twitter από τον Ιανουάριο του 2021, μερικές ημέρες μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ ΤραμπAssociated Press

Να σημειωθεί πως, ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις, για προσπάθεια ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Υπενθυμίζεται ότι, η δίωξη σε βάρος του 77χρονου Ρεπουμπλικανού και των 18 συγκατηγορουμένων του ασκήθηκε με βάση νόμο που γενικά χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και προβλέπει ποινές φυλάκισης ως κάθειρξης πέντε ως είκοσι ετών.

Η υπεράσπιση του Τραμπ έχει προτείνει η δίκη του ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσιγκτον να διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2026, πολύ μετά τις προεδρικές εκλογές του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ