ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στο Τζάκσονβιλ - Το κίνητρο του δράστη

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στο Τζάκσονβιλ - Το κίνητρο του δράστη
Στις έρευνες για το περιστατικό συμμετέχει και το FBI. AP Photo/John Raoux

Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα της πόλης Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα μετά από περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.  

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ο ένοπλος που σκότωσε τρεις αφροαμερικανούς και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, υποκινήθηκε από «φυλετικό μίσος», όπως ανακοίνωσε ο σερίφης Τ.Κ. Γουότερς.

«Μισούσε τους μαύρους», τόνισε ο σερίφης του Τζάκσονβιλ για τον δράστη της χθεσινής επίθεσης στην πολυπληθέστερη πόλη της Φλόριντας. Τον περιέγραψε ως «λευκό άνδρα, περίπου 20 ετών», χωρίς να τον κατονομάσει, εκτιμώντας πως έδρασε μόνος.

Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι Glock και τυφέκιο τύπου AR-15 στο οποίο ήταν χαραγμένες σβάστικες, ανέφερε. Είχε συντάξει «αρκετά μανιφέστα» για τα μέσα ενημέρωσης, τους γονείς του και την αστυνομία, στα οποία εξέφραζε το μίσος που έτρεφε για τους μαύρους.

«Τα εγκλήματα που υποκινούνται από φυλετικό μίσος αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για το FBI», τόνισε από την πλευρά της η ειδική πράκτορας Σέρι Ονκς, εξηγώντας πως έχουν σκοπό να απειλήσουν και να εκφοβίσουν μια ολόκληρη κοινότητα».

Η δημοτική σύμβουλος του Τζάκσονβιλ, Τζου Κόμπι Πίτμαν, έκανε λόγο για τραγωδία.

«Οι άνθρωποι σε αυτήν την κοινότητα, πληγώνονται και έχουν κάθε δικαίωμα. Ξέρετε, αυτό δεν έχει νόημα. Είμαι πολύ, πολύ θυμωμένη αυτή τη στιγμή», είπε η Πίτμαν στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ