ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώνει τη συμμετοχή του στη G20 o Πέδρο Σάντσεθ λόγω Covid

Ακυρώνει τη συμμετοχή του στη G20 o Πέδρο Σάντσεθ λόγω Covid
O Ισπανός πρωθυπουργός (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Virginia Mayo, FILE

Ακύρωσε τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της G20 στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στην Ινδία γιατί διαγνώστηκε με Covid-19 ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ «βγήκε θετικός σήμερα το απόγευμα στο υποχρεωτικό τεστ που έκανε για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Δεν θα μπορέσει να μεταβεί στο Νέο Δελχί».

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και στο παρελθόν, «είναι σε καλή διάθεση και θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατοικία του», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Η Ισπανία θα εκπροσωπηθεί στη G20 από τον υπουργό Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες και από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Η σύνοδος κορυφής της G20 στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου είναι ο επόμενος μεγάλος γύρος διαπραγματεύσεων σε ένα πρόγραμμα γεμάτο συναντήσεις ζωτικής σημασίας για τη δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενόψει της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που θα αρχίσει τον Νοέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ