ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Ναι» στο αίτημα των ΗΠΑ για επίσκεψη στον φυλακισμένο δημοσιογράφο της WSJ

Ρωσία: «Ναι» στο αίτημα των ΗΠΑ για επίσκεψη στον φυλακισμένο δημοσιογράφο της WSJ
O δημοσιογράφος της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς στο Δικαστήριο της Μόσχας AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα ενέκρινε αίτημα του προξενείου των ΗΠΑ για επίσκεψη στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία της κατασκοπείας, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Ο Γκέρσκοβιτς είχε συλληφθεί στην Μόσχα στις 29 Μαρτίου στην πόλη Γιεκατερίνεμπουργκ ως ύποπτος για κατασκοπεία.Ο ίδιος, η εφημερίδα Wall Street Journal και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται ότι είναι κατάσκοπος.

Τέλος Αυγούστου έληξε η τρίμηνη παράταση της προφυλάκισης του κρατούμενου δημοσιογράφου της Wall Street Journal, όπως είχε αποφασίσει στα τέλη Μαΐου αποφάσισε ρωσικό δικαστήριο.

AP23236348682679.jpg
Στις 24 Αυγούστου μεταφέρθηκε ξανά στο δικαστήριο Lefortovsky της Μόσχας ο Έβαν Γκέρσκοβιτς / AP Photo/Dmitry Serebryakov

Τον Μάιο η Μόσχα είχε απορρίψει άλλο ένα αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας, να επισκεφθούν μέλη της τον Έβαν Γκέρσκοβιτς.

«Το αίτημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα για μια προξενική επίσκεψη στον δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος έχει συλληφθεί για κατασκοπεία, απορρίπτεται και πάλι ως απάντηση στην άρνηση έκδοσης βίζας σε Ρώσους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η ρωσική διπλωματία είχε απορρίψει παρόμοιο αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας στα τέλη Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ