ΚΟΣΜΟΣ

Φρέντι Μπελέρης: «Θα επιμείνω μέχρι να λάμψει η αλήθεια…»

Φρέντι Μπελέρης: «Θα επιμείνω μέχρι να λάμψει η αλήθεια…»
Ο Φρέντι Μπελέρης Facebook / Φρέντι Μπελέρης

Αποφασμένος να παλέψει μέχρι τέλος για τη δικαίωσή του είναι ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης . 

«Εγώ θα επιμείνω, δεν υποχωρώ μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, είναι μεθόδευση για να μην είμαι δήμαρχος. Εγώ θα παλέψω για τα δικαιώματά μου, για τα δικαιώματα των εκλογέων μου και θα φτάσω μέχρι τέλους».

Αυτά είπε στην ελληνική αντιπροσωπεία των νομικών που τον επισκέφθηκαν στις φυλακές λίγο μετά από μία ακόμη απόρριψη του αιτήματός του για αποφυλάκιση και αντικατάσταση με περιοριστικούς όρους.

«Είδα έναν άνθρωπο καθαρό, με γνώση τριακονταετίας των προβλημάτων και αιτημάτων της περιοχής του. Εναν άνθρωπο αποφασισμένο να θυσιαστεί για να υπερασπιστεί το δίκαιο το δικό του, το δίκαιο των εκλογέων του», ανέφερε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστος Παΐσιος. Ο κ. Παΐσιος μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, τον Πάτρικ Χένρι και τον δικηγόρο Αθηνών Άρη Κατσαλίδα παραβρέθηκαν στη δίκη του Φρέντι Μπελέρη.

«Έχει εντολή από τους ψηφοφόρους του»

«Μιλήσαμε πάνω από μισή ώρα. Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο άνθρωπος αυτός δεν νομιμοποιεί τον εαυτό του, έχει εντολή. Και κατανοεί την εντολή που έλαβε από τους ψηφοφόρους του. Έχει ένα θυσιαστικό πρόσημο και δεν τον νοιάζει μέχρι να δικαιωθεί. Έχει χάσει 25 κιλά από την ημέρα που φυλακίστηκε άδικα», προσθέτει ο κ. Παΐσιος.

Ο Φρέντι Μπελέρης είναι εδώ και 96 μέρες κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων. Την περασμένη εβδομάδα το αλβανικό δικαστήριο απέρριψε ακόμη ένα αίτημα για αποφυλάκιση χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολόγηση.

«Αφού είχαμε συζητήσει με τον συνήγορο του κ. Μπελέρη, ακούσαμε μια συγκινητική απολογία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας προς τη Δικαιοσύνη της χώρας του, με μεγάλο σεβασμό, εμβρίθεια, με ουσιαστικό λόγο, ούτε εθνικιστικές κορόνες ούτε κάτι μεμπτό. Είναι ένας δήμαρχος μιας αλβανικής πόλης, τώρα αν τυχαίνει να είναι μειονοτική ή να κατοικείται από Έλληνες είναι άλλο πράγμα. Και τόνισε, επίσης, ότι όλα έχουν όχι πολιτικό τόσο όσο οικονομικό πρόσημο, όπως είπε. Ανέφερε, δηλαδή, ότι υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα πίσω από τη σύλληψή του και τη φυλάκισή του. Και μετά είχαμε μια ολιγόλεπτη εισήγηση του εισαγγελέα να επιμείνει στην προτέρα κατάσταση, δηλαδή να συνεχιστεί η προφυλάκιση, και μια εντελώς αναιτιολόγητη, λίγων γραμμών απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου που διατήρησε τους όρους κράτησης», ανέφερε ο κ. Παΐσιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ