ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Νετανιάχου: Η μοίρα του Ισραήλ κρέμεται από μια κλωστή - Η Χαμάς χειρότερη του ISIS

Διάγγελμα Νετανιάχου: Η μοίρα του Ισραήλ κρέμεται από μια κλωστή - Η Χαμάς χειρότερη του ISIS
AP Photo/Ohad Zwigenberg

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απηύθυνε διάγγελμα το βράδυ της Τετάρτης (11/10), όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχει παραμερίσει τις διαφορές του με την αντιπολίτευση, για να σχηματίσει μια εθνική κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης λόγω του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

Ανακοινώνοντας την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, ο Νετανιάχου επισήμανε πως «είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Αφήνουμε κάθε άλλη σκέψη στην άκρη… Η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή».

Ο Νετανιάχου έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του κεντρώου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα», Μπένι Γκαντζ, σημείωσε πως «...παραμερίζουμε όλες τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το Ισλαμικό Κράτος».

Από την πλευρά του, Γκαντζ, δήλωσε: «Στεκόμαστε δίπλα - δίπλα και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους Ισραηλινούς πολίτες, αλλά και στους αντιπάλους: Είμαστε μαζί».

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, δήλωσε από πλευράς του για την επίθεση της Χαμάς ότι «...τέτοια βαρβαρότητα δεν έχουμε βιώσει από το Ολοκαύτωμα».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε νωρίτερα ότι θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ισραήλ: «Από την εποχή του ISIS δεν έχουμε δει αυτού του είδους τη διαφθορά και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πολύ αποφασιστικά απέναντί της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ