ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν Ολμπράιτ: Πωλείται το σπίτι που φιλοξένησε Κίσινγκερ, Αραφάτ και Κοντολίζα Ράις

Μαντλίν Ολμπράιτ: Πωλείται το σπίτι που φιλοξένησε Κίσινγκερ, Αραφάτ και Κοντολίζα Ράις
AP Photo/Dennis Cook

Προς πώληση διατίθεται η εμβληματική κατοικία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑΜαντλίν Ολμπράιτ, που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ, τον Χένρι Κίσινγκερ και την Κοντολίζα Ράις.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά τον θάνατό της, ένα από τα πλέον ιστορικά σπίτια στις ΗΠΑ του 19ου αιώνα διατίθεται προς πώληση μέσω της Sotheby's International Realty, έναντι 4 εκατ. δολαρίων (3.796.680 ευρώ) όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Κρυμμένη στην ιστορική συνοικία Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον η κατοικία αγοράστηκε από την Ολμπράιτ και τον σύζυγό της το 1968 για περίπου 100.000 δολάρια (94.917 ευρώ), σύμφωνα με το Robb Report.

Το συνολικά 437 τετραγωνικών μέτρων αρχιτεκτονικής ομοσπονδιακού στυλ, αρχοντικό εκτείνεται σε τρεις ορόφους και διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια, βιβλιοθήκη με θέα το κήπο, γραφείο, σαλόνι με δύο τζάκια καθώς και μία ανακαινισμένη κουζίνα με μαρμάρινους πάγκους και συσκευές υψηλής τεχνολογίας.

Πρωταγωνιστούν οι ξύλινες λεπτομέρειες και η απαλή χρωματική παλέτα στους φωτεινούς εσωτερικούς χώρους που τους αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα μεγάλα παράθυρα που υπάρχουν.

«Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι μου είναι άνετο, όχι αριστοκρατικό, και τα δείπνα μου ήταν απλά σε μπουφέ, σαλάτα, ρολό και ένα κομμάτι από κάτι» είχε γράψει στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Madam Secretary» το 2003. Ένας καλεσμένος της, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο: «Σίγουρα δεν πηγαίνουμε εκεί για το φαγητό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ