ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός στρατός: Βρήκαμε πτώματα ομήρων της Χαμάς στην περίμετρο της Γάζας

Ισραηλινός στρατός: Βρήκαμε πτώματα ομήρων της Χαμάς στην περίμετρο της Γάζας
AP/Mahmoud Illean

«Πτώματα» Ισραηλινών ομήρων -οι οποίοι απήχθησαν από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ- ανακοίνωσε ότι βρήκε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Βρήκαμε και εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση της Χαμάς

Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι εννέα αιχμάλωτοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αλλοδαποί, σκοτώθηκαν λόγω των ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Γάζα το τελευταίο 24ωρο.

Στην ανακοίνωση που ανήρτησαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ στο Telegram, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξαν ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν «λόγω των σιωνιστικών βομβαρδισμών στις περιοχές όπου έμεναν».

Αντίστοιχα, σε σημερινό δημοσίευμα η online έκδοση της Jerusalem Post, ανέφερε ότι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρήκαν πτώματα αγνοούμενων πολιτών της χώρας κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται ότι τόσο ο ΟΗΕ, όσο και Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ο πρωθυπουργός του Βελγίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη των αμάχων, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι ανέφικτο να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μεταφορά τόσο μεγάλου πλήθους.

Η Χαμάς από την άλλη συνεχίζει τόσο τις απειλές, όσο και τις εκτοξεύσεις ρουκετών στην επικράτεια του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ