Βέλγιο: Η συλλογική τιμωρία του πληθυσμού της Γάζας δεν είναι αποδεκτή λύση, τονίζει ο πρωθυπουργός
Ανανεώθηκε:
«Η συλλογική τιμωρία του πληθυσμού της Γάζας δεν είναι αποδεκτή λύση. Ούτε η διακοπή του νερού, του ηλεκτρισμού και του διαδικτύου στη Γάζα» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο σε συνέντευξη τύπου.
Όπως αναφέρει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ντε Κρόο επισήμανε ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στην τρομοκρατία της Χαμάς, αλλά πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο».
Ο Βέλγος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και τους κατοίκους του ως «τρομερή πράξη τρόμου». «Είμαστε όλοι εξαιρετικά συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη εκεί και καταδικάζουμε σθεναρά τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς», επισήμανε.
Το Βέλγιο αποφάσισε να συνεχίσει την αναπτυξιακή συνεργασία με την Παλαιστίνη. «Δεν είναι ο σκοπός να στερηθούν οι άνθρωποι τα νοσοκομεία και τα παιδιά την εκπαίδευση», υπογράμμισε ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο συμπληρώνοντας ότι «θέλουμε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να βοηθάμε αυτούς τους αθώους πολίτες».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Bέλγιο: Oικονομική βοήθεια μόνο στον πληθυσμό της Παλαιστίνης
Γάζα: Κατεστραμμένα πάνω από 9.000 κτίρια από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, λέει ο ΟΗΕ
ΠΟΥ: Η μετακίνηση σοβαρά ασθενών στη Γάζα ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο
Μέση Ανατολή: Πάνω από 1.700 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσά τους 583 παιδιά
Ιταλία: Αθώα η ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι για την υπεξαίρεση χρημάτων φιλανθρωπικης καμπάνιας
17:07
Οι ΗΠΑ αποσύρουν στρατεύματα από αεροπορική βάση στο Κατάρ - «Προληπτικό μέτρο» λένε αξιωματούχοι
17:04
ΕΛΤΑ: Τι απαντούν στους πράκτορες των ΕΛΤΑ Courier για το το νέο προμηθειακό μοντέλο
17:00
Τρία νέα εργαλεία για τον έλεγχο και την προστασία ανηλίκων στο Youtube
16:48