ΚΟΣΜΟΣ

Δισεκατομμυριούχος κλείνει τον αμπελώνα του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο κοινό

Δισεκατομμυριούχος κλείνει τον αμπελώνα του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο κοινό
Το ακίνητο αγοράστηκε από τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Bernard Arnault, ο οποίος λέγεται ότι είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. photo: Wikipedia

Για περισσότερα από 500 χρόνια, ο αμπελώνας ήταν μια σύνδεση με έναν από τους πιο διάσημους –και άπιαστους– άνδρες όλων των εποχών.

Το La Vigna di Leonardo - ή ο αμπελώνας του Λεονάρντο - λέγεται ότι είναι αυτό που έχει απομείνει από τον αμπελώνα του Μιλάνου που ανήκει στον Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Απέναντι από την εκκλησία Santa Maria delle Grazie, όπου η περίφημη νωπογραφία του «Μυστικός Δείπνος» προσελκύει πλήθη από όλο τον κόσμο, αυτό που υπάρχει τώρα είναι μερικές γραμμές αμπέλων στον πίσω κήπο ενός αναγεννησιακού αρχοντικού του αμπελώνα που κάποτε είχε ο ντα Βίντσι.

Αλλά τώρα, είναι κλειστό, χωρίς ημερομηνία έναρξης στον ορίζοντα, αφού το ακίνητο αγοράστηκε από τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Bernard Arnault, ο οποίος λέγεται ότι είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Arnault είναι Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, η οποία κατέχει μάρκες πολυτελείας από Louis Vuitton και Moët Hennessy (εξ ου και το ακρωνύμιο) έως εκείνες όπως η Sephora και η DKNY. Αγόρασε το Casa degli Atellani – δύο ενωμένα σπίτια του 15ου αιώνα, στον πίσω κήπο των οποίων βρίσκεται ο αμπελώνας – τον ​​Δεκέμβριο του 2022.

Ένας εκπρόσωπος της LVMH είπε ότι το ακίνητο αγοράστηκε ιδιωτικά από τον Arnault, όχι για την εταιρεία. Το CNN επικοινώνησε με την Arnault μέσω LVMH για περαιτέρω σχόλια.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν διαψεύστηκαν τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ που επικαλούνται «πηγές κοντά στην οικογένεια» που έλεγαν ότι ο αμπελώνας θα ανοίξει ξανά με κάποιο τρόπο προς το κοινό.

«Θα έχει ουσιαστικά ιδιωτική χρήση, όπως μέχρι τώρα, με ένα μέρος αφιερωμένο σε πολιτιστικές δραστηριότητες και για το κοινό», είπε η άγνωστη πηγή.

«Η ιδέα είναι να επαναφέρουμε αυτό το κτίριο ιστορικής και καλλιτεχνικής σημασίας στο αρχικό του μεγαλείο».

Πρόσθεσαν ότι το έργο θα αναπτυχθεί σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Η δήλωση δεν διαψεύστηκε από την οικογένεια. Αν αληθεύει, εκπληρώνει τις φήμες τελικά ότι η τοποθεσία θα γίνει πολυτελές ξενοδοχείο.

Billionaire buyer closes Leonardo da Vinci’s vineyard to the public

ΔΗΜΟΦΙΛΗ