ΚΟΣΜΟΣ

Φώκια στη Νότια Αφρική πέθανε από το άγχος αφού δάγκωσε λουόμενη

Φώκια στη Νότια Αφρική πέθανε από το άγχος αφού δάγκωσε λουόμενη
AP Photo/Jens Meyer

Από το άγχος πέθανε μία ωτάρια, είδος φώκιας που αναπαράγεται στο νότιο ημισφαίριο της Τετάρτη (18/10) αφού δάγκωσε μια γυναίκα σε παραλία της Νότιας Αφρικής.

Ειδικότερα, η φώκια φαίνεται πως έφτασε σε αυτό το σημείο καθώς στην πολυσύχναστη αμμουδιά, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Κέιπ Τάουν και στην οποία εκτυλίχθηκε το περιστατικό, «προσπαθούσε να ξεκουραστεί», ωστόσο οι λουόμενοι της πέταγαν ξύλα και βότσαλα και πολλοί από αυτούς την «πείραζαν» για να τραβούν στη συνέχεια φωτογραφίες της φώκιας ενώ τους κυνηγούσε.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η παραλία έκλεισε το πρωί, προκειμένου να αιχμαλωτιστεί η ωταρία και να μεταφερθεί σε ένα κοντινό ενυδρείο για να εξεταστεί από κτηνίατρους. Στη συνέχεια θα την άφηναν ελεύθερη σε ένα λιγότερο πολυσύχναστο και πιο ασφαλές σημείο, όμως «δυστυχώς η ωταρία πέθανε λόγω του υπερβολικού στρες που υπέστη».

Τόσο η Ένωση Πρόληψης της Κακομεταχείρισης των Ζώων (SPCA), όσο και ο δήμος εξέφρασε την «αγανάκτησή» του για την «επαναλαμβανόμενη παρενόχληση» της ωταρίας στην παραλία Στραντ Μπιτς, που είχε ως αποτέλεσμα το ζώο να επιτεθεί σε μια λουόμενη και στη συνέχεια να πεθάνει.

Ο αντιδήμαρχος Έντι Άντριους, υπενθυμίζει ότι είναι παράνομο να παρενοχλεί κανείς τα άγρια ζώα και κάλεσε επίσης τους πολίτες «να μην πλησιάζουν» τα ζώα αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ