ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Μέιν: Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Μακελειό στο Μέιν: Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι του Λιούιστον ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη. AP Photo/Robert F. Bukaty

Κλειδαμπαρωμένοι μέσα στα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι του Λιούιστον του Μέιν, καθώς οι αρχές συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη του μακελειού με τους 22 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες. 

Η Μπίλι Τζέιν Κουκ μόλις έφευγε από μια εκδήλωση όταν άκουσε για πρώτη φορά για την επίθεση και ότι ο δράστης διέφευγε της σύλληψης.

«Όλη η διαδρομή προς το σπίτι ήταν γεμάτη μόνο από ήχους από σειρήνες, η μία σειρήνα μετά την άλλη. Ελικόπτερα, σειρήνες, δεν έχω ξανακούσει τόση δραστηριότητα στη ζωή μου σε αυτή την πόλη», δήλωσε εμφανώς ταραγμένη όπως αναφέρει το BBC.

«Είναι φρικτό. Πάντα λέμε ότι δεν είναι θέμα του πότε, αλλά του αν, και απλά δεν πιστεύεις ότι αυτό θα συμβεί ποτέ - και συνέβη».

Μάλιστα η ίδια αποκάλυψε ότι για να νιώθει πιο ασφαλής κατά την επιστροφή στο σπίτι μιλούσε στο τηλέφωνο με το γιο της. «Του μιλούσα στο τηλέφωνο του αυτοκινήτου μου και όλη την ώρα δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά σειρήνες και ελικόπτερα. Και όταν τελικά επέστρεψα πίσω... του είπα ότι γύρισα σπίτι ασφαλής.

«Είναι απλά, είναι τρελό. Δεν μπορώ να το επεξεργαστώ γιατί μου φαίνεται τόσο αδιανόητο».

Μία άλλη κάτοικος η Ράιλι Ντιμόντ δήλωσε στο ABC News ότι βρισκόταν στην αίθουσα μπόουλινγκ Just-In-Time με την οικογένειά της την ώρα των πυροβολισμών καθώς η 11χρονη κόρη της συμμετείχε σε ένα παιδικό πρωτάθλημα όταν άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς.

Ο πατέρας της, συνταξιούχος αστυνομικός, τους πήγε σε μια γωνία για να τους προστατεύσει.

«Ήμουν ξαπλωμένη πάνω στην κόρη μου», είπε η Ντιμόντ. «Η μητέρα μου ήταν ξαπλωμένη πάνω μου», πρόσθεσε.

Η Νιχοέλ Γουάιμαν Άρελ οδηγούσε προς το σπίτι της και πέρασε από την αίθουσα μπόουλινγκ περίπου την ώρα των πυροβολισμών.

Μαζί της ήταν η μικρή της κόρη, η οποία ήταν εμφανώς φοβισμένη. Άρχισε να κλαίει και είπε: «Είναι τρομακτικός ο κόσμος που ζούμε, μαμά». Της είπα, «Το ξέρω».

Μόλις έφτασε στο σπίτι της το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κλειδώσει την πόρτα.

Η Σάνα Κοξ, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λιούιστον Όμπορν, δήλωσε στο BBC ότι και εκείνη είναι κλεισμένη στο σπίτι με τα παιδιά της.

«Τα ρολά μας είναι κατεβασμένα, οι πόρτες μας είναι κλειδωμένες, τα παράθυρά μας είναι κλειδωμένα», δήλωσε.

«Έχουμε σβήσει τα περισσότερα φώτα στο εσωτερικό και διασφαλίζουμε ότι κανείς δεν φεύγει από το σπίτι», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ