ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτος ο δράστης του μακελειού στο Μέιν - Αστυνομία και FBI συμμετέχουν στις έρευνες

Ασύλληπτος ο δράστης του μακελειού στο Μέιν - Αστυνομία και FBI συμμετέχουν στις έρευνες
Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI συμμετέχουν στο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη του μακελειού στο Μέιν. AP Photo/Steven Senne

Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη του μακελειού στο Μέιν των ΗΠΑ συνεχίζεται καθώς ο οπλισμένος  και επικίνδυνος άνδρας παραμένει άφαντος την ώρα που η κοινότητα του Λιούιστον θρηνεί τους 18 νεκρούς της.  

Ειδικές ομάδες της Αστυνομίας και πράκτορες του FBI πραγματοποιούν έρευνες σε όλες τις γνωστές διευθύνσεις του Ρόμπερτ Καρντ. Στις έρευνες συμμετέχουν τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού μαζί με σχεδόν όλη τη δύναμη της αστυνομίας του Μέιν.

Ο 40χρονος αντιμετωπίζει ένταλμα σύλληψης για οκτώ ανθρωποκτονίες και πρέπει να θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος, δήλωσε η αστυνομία. Το γεγονός ότι είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και μέλος της εφεδρείας του αμερικανικού στρατού, προβληματίζει τις αρχές αλλά και τους κατοίκους της πόλης που παραμένουν σε εγρήγορση με πολλούς να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε αίθουσα μπόουλινγκ και σε εστιατόριο της πόλης Λιούιστον που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία.

Το μακελειό στο Μέιν είναι η πιο θανατηφόρα μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ μετά το μακελειό στο σχολείο του Ουβάλντε. Ως μαζική δολοφονία χαρακτηρίζεται όπου τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι πυροβολούνται εκτός από τον δράστη, σε όλη τη χώρα φέτος, σύμφωνα με το αρχείο οπλοκατοχής 565 τέτοιων περιστατικών, .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ