ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες συλλήψεις Εβραίων διαδηλωτών - Zητούσαν κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες συλλήψεις Εβραίων διαδηλωτών - Zητούσαν κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Jewish Voice for Peace / Twitter

Εκατοντάδες διαδηλωτές, μέλη της «Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη», συνελήφθησαν αφότου εισέβαλαν στον σταθμό Grand Central στη Νέα Υόρκη αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο (28/10), προκειμένου να απαιτήσουν κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τουλάχιστον 200 συλλήψεις ενώ οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσαν ότι πάνω από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάλυση της συγκέντρωσης αυτής μέσα στον κεντρικό σταθμό της Νέας Υόρκης Grand Central.

Φωτογραφίες που ελήφθησαν εκεί δείχνουν μεγάλες σειρές από νεαρούς με χειροπέδες, που φορούν μαύρα φούτερ πάνω στα οποία είναι τυπωμένα με λευκά γράμματα τα συνθήματα «Not In Our Name» (Όχι Στο Όνομά Μας) και «Cease Fire Now» (Εκεχειρία Τώρα).

Η μαζική καθιστική διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την εβραϊκή οργάνωση Jewish Voice for Peace-New York City (Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη-Πόλη της Νέας Υόρκης), σύμφωνα με την οποία χιλιάδες υποστηρικτές απέκλεισαν την κύρια αίθουσα του σταθμού. Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη πράξη πολιτικής ανυπακοής που γνωρίσει η πόλη της Νέας Υόρκης σε είκοσι χρόνια», σημειώνεται.

Εικόνες δείχνουν τον σταθμό γεμάτο με διαδηλωτές που κρατούν πανό, πάνω στα οποία αναγράφεται: «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι» και «Θρηνείτε τους νεκρούς, αγωνιστείτε σαν τον διάβολο για τους ζωντανούς».

Ραβίνοι ξεκίνησαν την διαμαρτυρία ανάβοντας κεριά για το Σάββατο και απαγγέλλοντας το Καντίς, την εβραϊκή προσευχή για τους νεκρούς.

«Το Σάββατο είναι εν γένει ημέρα ανάπαυσης, αλλά εμείς δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε να αναπαυθούμε όσο γίνεται μια γενοκτονία στ'όνομά μας», δήλωσε η ραβίνος Μέι Γε σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές.

«Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών είναι στενά συνδεδεμένες και η ασφάλεια δεν μπορεί να έρθει παρά μόνον μέσω της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας για όλους», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ