ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Οι νέοι πρέπει να δουλεύουν 70 ώρες την εβδομάδα», λέει ο ζάμπλουτος πεθερός του Ρίσι Σούνακ

Ινδία: «Οι νέοι πρέπει να δουλεύουν 70 ώρες την εβδομάδα», λέει ο ζάμπλουτος πεθερός του Ρίσι Σούνακ
Screen grab / ΥοuTube / 3one4 Capital / The Record, Leadership by Example

Aίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ναραγιάνα Μούρθι, του Ινδού δισεκατομμυριούχου πεθερού του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, ο οποίος τόνισε ότι οι νέοι στην Ινδία θα πρέπει να εργάζονται 70 ώρες την εβδομάδα, ώστε να πάει μπροστά η χώρα.

Ειδικότερα, ο Ναραγιάνα Μούρθι, συνιδρυτής του κολοσσού software Infosys, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, δήλωσε ότι η Ινδία χρειάζεται «ιδιαίτερα αποφασισμένους, εξαιρετικά πειθαρχημένους και εξαιρετικά εργατικούς» νέους, οι οποίοι θα πρέπει να αφιερώνουν 70 ώρες την εβδομάδα στη δουλειά.

«Ξέρετε, αυτό ακριβώς έκαναν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε στη συνέχεια ο Μούρθι.

«Κάπως η νεολαία μας έχει τη συνήθεια να παίρνει όχι και τόσο επιθυμητές συνήθειες από τη Δύση και μετά να μην βοηθά τη χώρα. Η παραγωγικότητα της εργασίας της Ινδίας είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι Ινδοί «θα πρέπει να μάθουν από τις πολιτικές που βοήθησαν άλλες αναδυόμενες αγορές, ιδίως την Κίνα».

Μάλιστα, ο Ινδός δισεκατομμυριούχος τόνισε ακόμη πως θα πρέπει και οι επιχειρήσεις να παρακινήσουν τους νέους «να εργαστούν πιο σκληρά», λέγοντάς τους πως «για πρώτη φορά η Ινδία μπορεί να κερδίσει τον παγκόσμιο σεβασμό».

Σύμφωνα με το CNNi, η περιουσία του Μούρθι υπολογίζεται σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από το Forbes.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ