ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί κομάντος βοηθούν τους Ισραηλινούς για τον εντοπισμό των ομήρων

Αμερικανοί κομάντος βοηθούν τους Ισραηλινούς για τον εντοπισμό των ομήρων
Αμερικανοί κομάντος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) 1st Lt. Mark Andries/U.S. Marine Corps via AP

Αμερικανοί κομάντος βρίσκονται στο Ισραήλ και συμμετέχουν στην προσπάθεια για τον εντοπισμό ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.  

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του Κρίστοφερ Π. Μάγιερ αναπληρωτή υπουργού Άμυνας ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον: «Βοηθούμε ενεργά σε μια σειρά από ζητήματα τους Ισραηλινούς».

Για να προσθέσει ότι κύρια αποστολή είναι η αναγνώριση των ομήρων συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών. Είναι ευθύνη μας.

Οι Αμερικανοί κομμάντος που εστάλησαν είναι αρκετές δεκάδες, σύμφωνα με αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ενώ ήδη στο Ισραήλ υπήρχε ομάδα για λόγους εκπαίδευσης.

Πέρα από τον εντοπισμό των προσφύγων οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν στις εκκενώσεις και στην ασφάλεια ξένων πρεσβειών στην περιοχή αν χρειαστεί. Εκτός από τους Αμερικανούς και άλλες δυτικές χώρες έχουν κάτω από άκρα μυστικότητα μετακινήσει άνδρες των ειδικών δυνάμεών τους πιο κοντά στο Ισραήλ για να βοηθήσουν με την απελευθέρωση των ομήρων ή για ευρείας κλίμακας εκκενώσεις από το Ισραήλ ή το Λίβανο αν υπάρχει διεύρυνση της σύρραξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ