ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Ύψωσε σημαία του Ισραήλ στο κοινοβούλιο της Χαμάς στη Γάζα - Θέμα χρόνου ο πλήρης έλεγχος

IDF: Ύψωσε σημαία του Ισραήλ στο κοινοβούλιο της Χαμάς στη Γάζα - Θέμα χρόνου ο πλήρης έλεγχος
IDF

Σε μια συμβολική κίνηση που όμως, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ολοκληρωτικής επικράτησης, προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (13/11) ο ισραηλινός στρατός, καθώς σε φωτογραφία που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται στρατιώτες να έχουν υψώσει τη σημαία του Ισραήλ μέσα στο κοινοβούλιο της Γάζας.

Σύμφωνα με το Times of Israel, οι στρατιώτες της φωτογραφίες είναι από την 1η Ταξιαρχία Γκολάν που μάχεται στη Λωρίδα της Γάζας, περνόντας το μήνυμα πως είναι θέμα χρόνου η ολοκληρωτική πτώση της Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ επελαύνει πλέον μέσα στην πόλη, καταλαμβανόντας και καταστρέφοντας από άκρη σε άκρη τις βάσεις και τις δομές της Χαμάς.

Λίγο πριν τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ότι «η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη Γάζα», ισραηλινοί στρατιώτες κατέλαβαν το λεγόμενο «κοινοβούλιο της Χαμάς» στην πόλη της Γάζας και ύψωσαν την ισραηλινή σημαία.

Υπoυργείο Αμυνας Ισραήλ: Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη Γάζα

Η Χαμάς «απώλεσε τον έλεγχο στη Γάζα» και οι μαχητές της «φεύγουν προς τα νότια» υποστήριξε απόψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς ο πόλεμος με το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του.

Άμαχοι «λεηλατούν τις βάσεις της Χαμάς» και «δεν πιστεύουν πια την κυβέρνηση (σ.σ. της Χαμάς)» που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος σφυροκοπείται αδιάκοπα από το Ισραήλ, διαβεβαίωσε ο υπουργός σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ