ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί δύο δημοσιογράφοι του δικτύου Al-Mayadeen από πυρά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Νεκροί δύο δημοσιογράφοι του δικτύου Al-Mayadeen από πυρά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
AP Photo/Nasser Nasser

Δύο δημοσιογράφοι και ένας ακόμη άμαχος πολίτης έχασαν τη ζωή τους σε νέες ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου σήμερα Τρίτη 21/11.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Mayadeen, δύο μέλη του προσωπικού του - ο ρεπόρτερ Farah Omar και ο εικονολήπτης Rabih al-Maamari - σκοτώθηκαν σε, όπως λέει, ισραηλινό χτύπημα κοντά στο χωριό Ταϊρ Χάρφα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι ένα τρίτο άτομο σκοτώθηκε σε φερόμενη τρίτη επίθεση σε δημοσιογράφους που εργάζονται στο νότιο Λίβανο από την έναρξη του πολέμου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για σκόπιμη στοχοθέτηση του συνεργείου γιατί το δίκτυο είναι φιλοπαλαιστινιακό και υπέρ της ιρανικής περιφερειακής στρατιωτικής συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε και ο ίδιος το Ισραήλ αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι το πλήγμα συνιστά ισραηλινή απόπειρα φίμωσης των μέσων ενημέρωσης.

Ένα τέταρτο άτομο, μια ηλικιωμένη γυναίκα, σκοτώθηκε επίσης σήμερα σε ένα χτύπημα πιο ανατολικά κατά μήκος των συνόρων. Ένα σπίτι χτυπήθηκε και υπέστη σοβαρές ζημιές στο χωριό Κφαρκέλα αναφέρει το BBC.

Καθώς στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από τοπικές μονάδες πολιτικής προστασίας για να σβήσουν τη φωτιά, ασθενοφόρα μετέφεραν άλλα τραυματισμένα μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στο νοσοκομείο.

Οι δύο νέοι θάνατοι ανεβάζουν σε τουλάχιστον 50 τον αριθμό των εργαζομένων σε ΜΜΕ που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί και οι εκτοξεύσεις ρουκετών στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ γίνονται όλο και πιο έντονοι. Το Ισραήλ κατηγόρησε επίσης τη Χεζμπολάχ ότι εκτόξευσε αντιαρματικούς πυραύλους προς ένα ισραηλινό χωριό σήμερα το πρωί. Κανείς δεν αναφέρεται ότι έχει τραυματιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ