ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μαντλίν: Ο ύποπτος για την εξαφάνισή της δικάζεται για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση

Υπόθεση Μαντλίν: Ο ύποπτος για την εξαφάνισή της δικάζεται για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση
Η μικρή Μαντλίν ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/REAL MADRID TV / HANDOUT

Για πέντε υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων κατηγορείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν πριν από σχεδόν 17 χρόνια στην Πορτογαλία, υποθέσεις που θα εκδικαστούν στις 16 Φεβρουαρίου από το δικαστήριο του Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία

Ο βασικός ύποπτος της πολύκροτης υπόθεσης εξαφάνισης του μικρού κοριτσιού αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες βιασμού και δύο κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στην Πορτογαλία μεταξύ 12ης Δεκεμβρίου 2000-11ης Ιουνίου 2017.

Σημειώνεται ότι, έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για τον βιασμό μιας γυναίκας στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Στην ίδια περιοχή εξαφανίστηκε το 2007 η μικρή Μαντλίν, από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου περνούσε τις διακοπές της μαζί με τους γονείς της. Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ κατονομάστηκε επισήμως ως ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση Μακάν τον Απρίλιο του 2022.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε το 2020 ότι η Μαντλίν θεωρείται νεκρή. Σε βάρος του Μπρούκνερ διενεργείται έρευνα για την απαγωγή και τον φόνο του μικρού κοριτσιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ