ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Αναβάλλεται για τις 11 Δεκεμβρίου η δίκη για τον Φρέντι Μπελέρη

Αλβανία: Αναβάλλεται για τις 11 Δεκεμβρίου η δίκη για τον Φρέντι Μπελέρη
Facebook

Αναβάλλεται για τις 11 Δεκεμβρίου η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως σήμερα στην συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Αλβανία, θα εκδικαζόταν αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να του χορηγηθεί ειδική άδεια που θα επιτρέψει την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου.

Ο Φρεντι Μπελερης, μιλώντας στην έδρα του δικαστηρίου τόνισε ότι «είναι μοναδική περίπτωση αυτό που συμβαίνει στην Χειμάρρα».

«Είναι αδύνατον ο πρώην δήμαρχος να ασκεί ακόμη τα καθηκοντά του. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και πρέπει μα λάβει τέλος. Πρέπει να επιλυθεί αυτή η κατάσταση», σημείωσε.

Στην Αλβανία ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ.Κεφαλογιάννης

«Ο Φρέντη Μπελέρης ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας συνεχίζει να βρίσκεται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου. Στις 14 Μαΐου οι δημότες της Χειμάρρας τον εξέλεξαν δήμαρχο τους», δήλωσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία προκειμένου να συναντηθεί μαζί του και να του συμπαρασταθεί. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, θα παραστεί σήμερα Δευτέρα στην εκδίκαση ενώπιον της αλβανικής δικαιοσύνης του αιτήματος του Φρέντη Μπελέρη για να του χορηγηθεί ειδική άδεια που θα επιτρέψει την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου.

«Ο Φρέντης Μπελέρης, επτά μήνες τώρα παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, παραμένει προφυλακισμένος. Επτά μήνες τώρα η αλβανική κυβέρνηση πεισματικά του αρνείται το αναφαίρετο δικαίωμά του. Να ορκισθεί Δήμαρχος όπως αποφάσισαν οι δημότες της Χειμάρρας. Πεισματικά του αρνείται να αναλάβει τα καθήκοντά του που αποτελεί μία απλά διοικητική πράξη η οποία δεν θίγει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Και το οξύμωρο: Στη Χειμάρρα χρέη δημάρχου εκτελεί σήμερα ο πρώην δήμαρχος ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Όπως ρητά αναφέρει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, η αποτροπή της ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη αντικατοπτρίζει την περιφρόνηση για τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες. Με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα».

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Φρέντι Μπελέρη παραμένει εδώ και επτά μήνες προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων μαζί με τον στενό του συνεργάτη Παντελή Κοκαβέση.

Η δίκη για την κύρια υπόθεση που αφορά την υποτιθέμενη προσπάθεια εξαγοράς ψήφων ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει αύριο Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ