ΚΟΣΜΟΣ

Ουαλία: Οι Αρχές αναζητούν ύποπτο ως δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στην 29χρονη έγκυο

Ουαλία: Οι Αρχές αναζητούν ύποπτο ως δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στην 29χρονη έγκυο
AP

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της νότιας Ουαλίας μετά την αιματηρή επίθεση αγνώστου άνδρα, σήμερα το πρωί σε 29χρονη γυναίκα στο χωριό Αμπερφάν.

Ο δράστης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί ενώ η 29χρονη που μαχαιρώθηκε από τον άγνωστο άνδρα -με άγνωστα κίνητρα- μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της νότιας Ουαλίας στο Κάρντιφ και νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους δημοσιογράφους του BBC στο σημείο ότι η 29χρονη γυναίκα που μαχαιρώθηκε στο Αμπερφάν σήμερα το πρωί ήταν έγκυος.

Μια γειτόνισσα είπε ότι άκουσε κραυγές και είπε ότι πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να βοηθήσουν

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είδε την έγκυο γυναίκα να τρέχει προς το μέρος της και μετά να πέφτει στο πάτωμα.

Η Kira Terrett έβγαζε βόλτα τον σκύλο της κοντά στο σπίτι της στο Aberfan όταν είδε το περιστατικό, είπε η μητέρα της Lynne στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

«Η κόρη μου ούρλιαξε και κόσμος έβγαινε από παντού», είπε.

Η Lynne πρόσθεσε ότι αφού η γυναίκα μαχαιρώθηκε, ο δράστης της έφυγε τρέχοντας.

Πρόσθεσε ότι η κόρη της ήταν «πολύ ταραγμένη» μετά το περιστατικό.

Την ίδια στιγμή τα κοντινά σχολεία του Αμπερφάν είχαν αποκλειστεί καθώς ένοπλοι αστυνομικοί κυνηγούσαν έναν άνδρα ύποπτο.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αστυνομικοί απάντησαν σε ένα «μείζον περιστατικό» στο οποίο σημειώθηκε «σοβαρή επίθεση» στο Aberfan. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο, το οποίο τέθηκε σε lockdown.

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας εξέδωσε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται στη σοβαρή επίθεση που έλαβε χώρα στο Moy Road, στο Aberfan, στο Merthyr λίγο πριν τις 9.10 π.μ. σήμερα το πρωί.

Ένοπλοι αξιωματικοί βρίσκονται στην περιοχή και ζητάμε από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το περιστατικό».

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Ουαλίας είπε: «Κληθήκαμε σήμερα περίπου στις 9:10 π.μ. για αναφορές ενός περιστατικού. Στείλαμε ένα ασθενοφόρο έκτακτης ανάγκης, ένα αεροπορικό ασθενοφόρο και μια μονάδα Cymru High Acuity Response στον τόπο όπου παρασχέθηκε προηγμένη υποστήριξη εντατικής θεραπείας από την Υπηρεσία Ανάκτησης και Μεταφοράς Επειγόντων Ιατρών. Μεταφέραμε έναν ασθενή οδικώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, στο Κάρντιφ για περαιτέρω θεραπεία».

Ο διευθυντής Ριάνον Ντέιβις έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter: «Αγαπητοί γονείς και φροντιστές. Υπάρχει ένα εξελισσόμενο περιστατικό στο Aberfan. Θέλαμε απλώς να σας διαβεβαιώσουμε ότι προληπτικά διατηρούμε τους μαθητές ασφαλείς μέσα στο κτίριο και ότι όλες οι περιμετρικές πύλες είναι κλειδωμένες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ