ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Τουλάχιστον 8 νεκροί από σεισμό 6,2 βαθμών στην επαρχία Γκανσού

Κίνα: Τουλάχιστον 8 νεκροί από σεισμό 6,2 βαθμών στην επαρχία Γκανσού
AP Photo/Niranjan Shrestha/Files

Καταφθάνουν οι πρώτες αναφορές για θύματα από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε  το απόγευμα της Δευτέρας (18/12) στην επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων της χώρας (CENC).Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετά σπίτια κατέρρευσαν σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό. 

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, το επίκεντρο εντοπίζεται στην κομητεία Τζισισάν και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο το CENC.

Σωστικά συνεργεία σπεύδουν στη σεισμόπληκτη περιοχή όπου ήδη καταγράφονται αρκετοί μετασεισμοί και πολλοί κάτοικοι έχουν βγει έντρομοι στους δρόμους.

Οι αρχές θα χρειαστούν κάποιες ώρες μέχρι να προβούν σε ολοκληρωμένες εκτιμήσεις των ζημιών, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι αρχές διέκοψαν προσωρινά τις μεταφορές στις περιοχές που επηρέασε ο σεισμός προκειμένου να ελέγξουν για ζημιές, ενώ έχουν σημειωθεί προβλήματα στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, ιδιαίτερα κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ