ΚΟΣΜΟΣ

Η απόλυτη ντροπή για το ιαπωνικό Harrods - Χριστουγεννιάτικα κέικ παραδόθηκαν κατεστραμμένα

Η απόλυτη ντροπή για το ιαπωνικό Harrods - Χριστουγεννιάτικα κέικ παραδόθηκαν κατεστραμμένα
Κτήριο της εταιρίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Katsumi Kasahara

Το χειρότερο εφιάλτη του βίωσε το πολυτελές πολυκατάστημα Takashimaya, κάτι σαν τα ιαπωνικά Harrods, καθώς εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα κέικ φράουλας που είχαν παραγγείλει πελάτης του έφτασαν στα χέρια τους κατεστραμμένα.  

Περίπου 807 από τα περίπου 2.900 κέικ φράουλας που παραδόθηκαν ενόψει των Χριστουγέννων είχαν καταστραφεί κατά την άφιξή τους, προκαλώντας αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «πρόδωσε τις προσδοκίες πολλών» και ανέλαβε την ευθύνη.

Ο ανώτερος διευθύνων σύμβουλος Καζουχίσα Γιοκοχάμα υποκλίθηκε βαθιά σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο για να δείξει τη μεταμέλειά του.

«Το χριστουγεννιάτικο κέικ είναι κάτι που οι άνθρωποι απολαμβάνουν με την οικογένεια και τους φίλους τους σε μια ειδική περίσταση που έρχεται μόνο μια φορά το χρόνο», δήλωσε ο Γιοκοχάμα.

«Λυπούμαστε απίστευτα που δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα όπου όλοι θα μπορούσαν να το απολαύσουν μαζί και που απογοητεύσαμε πολλούς», πρόσθεσε.

Η Takashimaya δήλωσε την Τετάρτη (27/12) ότι τα κέικ είχαν φτιαχτεί και καταψυχθεί από την Win's Ark, μια εταιρεία ζαχαροπλαστικής στην πόλη Σαϊτάμα. Μια ξεχωριστή εταιρεία, η Yamato Transport, χειρίστηκε την παράδοση.

Ωστόσο, μια εσωτερική έρευνα δεν κατάφερε να προσδιορίσει γιατί τα κέικ έφτασαν σε διάφορα στάδια κατάρρευσης.

Κάποιοι είπαν ότι τους θύμισε ένα παρόμοιο περιστατικό το 2011, όταν η Takashimaya δέχθηκε κριτική επειδή τα osechi - μια ιαπωνική γαστρονομική παράδοση για την Πρωτοχρονιά - ήταν κακοφτιαγμένα και μη ικανοποιητικά.

Μόνο περίπου το 1% του πληθυσμού της Ιαπωνίας είναι χριστιανοί, αλλά πολλοί στη χώρα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα ανταλλάσσοντας δώρα και μοιράζοντας εορταστικά γεύματα με τους αγαπημένους τους.

Τα χρώματα κόκκινο και λευκό, όπως σε μια τούρτα φράουλα, αντιπροσωπεύουν τη γιορτή. Εκτός από τις τούρτες, οι Ιάπωνες σερβίρουν επίσης έναν ειδικό εορταστικό κουβά από τα KFC την παραμονή των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει όχι μόνο κοτόπουλο αλλά και γλυκό.

Γεγονός είναι ότι η εταιρία απέτυχε το σκοπό της σε μια χώρα που είναι γνωστό πόσο μεγάλη σημασία δίνει στην τιμή και στην απόδοση ευθυνών. Σε ποια άλλη χώρα εξάλλου αν το τρένο αργήσει πέντε λεπτά σου δίνει βεβαίωση για την καθυστέρηση την οποία μπορείς να προσκομίσεις αν αυτό χρειαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ