ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στη Νέα Υόρκη: Με τον Δημοκρατικό Τομ Σουόζι συντάσσεται η ελληνική ομογένεια

Εκλογές στη Νέα Υόρκη: Με τον Δημοκρατικό Τομ Σουόζι συντάσσεται η ελληνική ομογένεια
(AP Photo/John Minchillo, File)

Με τον Δημοκρατικό Τομ Σουόζι συντάσσεται η οργανωμένη ελληνοαμερικανική ομογένεια ενόψει των εμβόλιμων εκλογών στην 3η Βουλευτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για τη θέση της Ομοσπονδιακής Βουλής η οποία έμεινε κενή, μετά την καθαίρεση του Ρεπουμπλικανού Τζορτζ Σάντος, σε μια εξέλιξη η οποία θεωρείται πρωτοφανής, με δεδομένο ότι ο πρόωρος τερματισμός της θητείας του ομοσπονδιακού βουλευτή υποστηρίχθηκε τόσο από Δημοκρατικούς, όσο και Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους του.

Ο Σουόζι, ο οποίος θεωρείται γνώστης και υποστηρικτής των ελληνικών εθνικών θεμάτων, έδωσε πρόσφατα το «παρών» σε εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ, κατά την οποία είχαν βραβευτεί οι Στέφανος Τσερπέλης, Νάνσυ Παπαϊωάννου και Φίλιπ Κρίστοφερ. Μάλιστα, δοθείσης ευκαιρίας, ο κ. Κρίστοφερ εξέφρασε την υποστήριξη των κυπρο-αμερικανικών σωματείων στην εκλογή του Δημοκρατικού υποψηφίου στις προσεχείς εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, όπως είχε αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Τομ Σουόζι έδωσε το «παρών» και στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της κοινότητας Αναστάσεως του Κυρίου στο Μπρούκβιλ, κατά τη διάρκεια των οποίων προχώρησε σε μια ιδιαίτερα θερμή ομιλία, η οποία απέσπασε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Οι εκλογές θα λάβουν χώρα στις 13 Φεβρουαρίου, με τον Τομ Σουόζι να έχει ως αντίπαλο την Μάζι Μελέσα Πίλιπ (Mazi Melesa Pilip), ένα επίσης έμπειρο στέλεχος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Πάντως, ο νικητής της ψηφοφορίας του Φεβρουαρίου θα κληθεί να ολοκληρώσει τη θητεία του Σάντος έως το τέλος του 2024, καθότι η 3η Περιφέρεια θα κατέλθει και πάλι στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, κατά τις οποίες οι Δημοκρατικοί -που με όλα τα δεδομένα θα είναι σε μειονεκτική θέση για τη Γερουσία- έχουν στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ