ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος ο Όσκαρ Πιστόριους – Πως αντέδρασε η μητέρα της δολοφονημένης Ρίβα

Ελεύθερος ο Όσκαρ Πιστόριους – Πως αντέδρασε η μητέρα της δολοφονημένης Ρίβα
AP Photo/Themba Hadebe

Έπειτα από 11 χρόνια φυλακής ο πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, που δολοφόνησε την σύντροφο του Ρίβα Στέενκαμπ, νομίζοντας ότι είναι διαρρήκτης -αυτό ισχυρίστηκε- αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές της Πραιτώριας.  

Για την αποφυλάκιση του 37χρονου παραολυμπιονίκη, τέθηκε συγκεκριμένοι όροι όπως το ότι θα είναι περιορισμένος στο σπίτι του, δεν θα του επιτρέπεται να μιλάει στα ΜΜΕ, ούτε να πίνει αλκοόλ.

Κληθείς να σχολιάσει η μητέρα του θύματος την απόφαση αποφυλάκισης του Πιστόριους, ανέφερε μεταξύ άλλων στο BBC: «Πάντα γνωρίζαμε ότι η υπό όρους αποφυλάκιση είναι μέρος του νοτιοαφρικανικού νομικού συστήματος… Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη αν ο άνθρωπός σου δεν επιστρέψει ποτέ», δήλωσε η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ

«Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει δικαιοσύνη αν ο αγαπημένος σου δεν επιστρέψει ποτέ και κανένας χρόνος που θα έχει εκτίσει ο δράστης δεν θα φέρει πίσω τη Ρίβα. Εμείς, που παραμένουμε πίσω, είμαστε αυτοί που εκτίουμε ποινή ισόβιας κάθειρξης»

Και πρόσθεσε: «Η μόνη μου επιθυμία είναι να μου επιτραπεί να ζήσω τα τελευταία μου χρόνια ειρηνικά είναι να παραμένω στο Ίδρυμα Rebecca Steenkamp, για να συνεχίσω την κληρονομιά της Reeva».

Το χρονικό του εγκλήματος

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Όσκαρ Πιστόριους συλλαμβάνεται στη Πρετόρια για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ. Το περιστατικό φαίνεται να έλαβε χώρα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γύρω στις 4 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στο Silver Lake.

Ο 37χρονος πλέον άνδρας, πυροβόλησε την Ρίβα Στέενκαμπ πολλές φορές το 2013, υποστηρίζοντας πως νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης.

Ο ίδιος καταδικάστηκε τελικά για φόνο το 2015 σε 13 χρόνια και πέντε μήνες το 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ