ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Διαρροή πετρελαίου σε πυρηνικό σταθμό κοντά στο επίκεντρο του σεισμού

Ιαπωνία: Διαρροή πετρελαίου σε πυρηνικό σταθμό κοντά στο επίκεντρο του σεισμού
Πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Eugene Hoshiko, Pool

Διαρροή πετρελαίου εντοπίστηκε σε πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Ιαπωνία μετά από  την ισχυρή σεισμική δόνηση της Πρωτοχρονιάς.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Σίκα, όπως αναφέρει το Skynews απέχει 65 χιλιόμετρα από το επίκεντρο και είχε ήδη αναφέρει προσωρινές διακοπές ρεύματος, διαρροές πετρελαίου στους μετασχηματιστές και διαρροή νερού από τις δεξαμενές πυρηνικών καυσίμων.

Την Κυριακή (7/1) μια πετρελαιοκηλίδα διαστάσεων περίπου πέντε μέτρων επί 10 μέτρα εθεάθη να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας μπροστά από τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, ανακοίνωσε η Hokuriku Electric. Η διαρροή αντιμετωπίστηκε με εξουδετερωτικό παράγοντα.

Μικρή ποσότητα πετρελαίου εντοπίστηκε σε υδρορροή και σε δρόμο που περιβάλλει τον αντιδραστήρα Νο 2, πρόσθεσε η εταιρεία κοινής ωφέλειας.

Τα επίπεδα εξωτερικής ακτινοβολίας δεν έχουν επηρεαστεί και δεν υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον, δήλωσε η εταιρεία.

Ο σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε την περιοχή Χοκουρίκου την Πρωτοχρονιά και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 126 ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ