ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έξι νεκροί και ογδόντα τραυματίες στο Κίεβο από Ρωσικά πυρά

Ουκρανία: Έξι νεκροί και ογδόντα τραυματίες στο Κίεβο από Ρωσικά πυρά
AP

Τον θάνατο έξι αμάχων και των τραυματισμό τουλάχιστον άλλων ογδόντα προκάλεσαν Ρωσικά αεροπορικά πυρά που έπληξαν το βράδυ της Δευτέρας το Κίεβο και το Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Μόσχα και Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες, αλληλοκατηγορούνται ότι πολλαπλασιάζουν τα πλήγματα στις ζώνες αμάχων, με μερικές φορές πολύ βαρύ απολογισμό, ενώ η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει σχεδόν παγωμένη.

«Ο αριθμός των νεκρών μετά τα εχθρικά πλήγματα είναι πέντε και 51 άτομα τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεγκ Σινεγκούμποφ, αναθεωρώντας προς τα επάνω τον προηγούμενο απολογισμό των τριών νεκρών και 43 τραυματιών.

Το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, διασώστες απομάκρυναν τραυματίες αμάχους, όπως διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την ίδια στιγμή πυροσβέστες επιχειρούσαν για να σβήσουν τις φλόγες στα συντρίμμια κτιρίου που επλήγη, ενώ μια ομάδα διασωστών προσπαθούσε να βρει επιζώντες.

Στο Πάβλογκραντ, στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, «ένα άτομο σκοτώθηκε και ένα άλλο τραυματίσθηκε», σύμφωνα με τον περιφερειακό αξιωματούχο Σέρχιι Λισάκ.

Στο Κίεβο, 22 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας ότι «13 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά».

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, ένας άνθρωπος είναι «κλινικά νεκρός», αλλά οι αρχές της πρωτεύουσας δεν έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει αυτό το θάνατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ